Saistībā ar 27. augusta vakarā līdzjutēju sarīkotajām nekārtībām futbola spēlē starp "Liepājas metalurga" un "Ventspils" komandām policija sākusi kriminālprocesu par huligānismu. Savas prasības ir arī liepājniekiem.

Pēc mača tika pieņemti paskaidrojumi no desmit līdzjutējiem, turklāt policija arī konstatējusi, ka vienam no apsargiem nodarīti miesas bojājumi. Acīmredzot tieši tas arī bija galvenais iemesls, kāpēc tika ierosināts tieši kriminālprocess. Pašlaik nevienai personai aizdomās turamā statuss šajā kriminālprocesā nav piemērots. Visticamāk, policija vēlreiz uzklausīs liecības no futbola līdzjutējiem, kuriem iepriekš jau prasīti paskaidrojumi, tiks aptaujāti arī citi liecinieki, kuru ir pietiekami daudz.

Savukārt portāls liepājniekiem.lv ziņo, ka degošās lāpas, kuras no tribīnēm meta Ventspils karsēji, sabojājušas skrejceļu, cietis arī zāliens. Par šo faktu tiks sastādīts akts, noteikti zaudējumu apmēri un tas nosūtīts FK Ventspils.

Jau ziņots, ka FK Ventspils par fanu izdarību LFF Disciplinārā komisija piespriedusi 500 latu naudas sodu, bet liepājniekiem būs jāšķiras no 200 latiem. Dīvains gan ir pamatojums Liepājas metalurga uzliktajam sodam un šoreiz runa nav tikai par gramatiku (ar tādām pērlēm ir pilni futbola federācijas dokumenti), bet būtību. Lēmumā rakstīts, ka Liepājas metalurgs sodīts ar 200 latu naudas sodu par (citāts) « SK Liepājas metalurgs līdzjutēju izraisītam nekārtībām - izskriešanu no tribīnēm ar degošu uguns lāpu un to mešanu uz skrejceļu š.g. 27.08 spēlēs SKLiepājas metalurgs – FK Ventspils». Tātad klubam sods nevis par nespēju nodrošināt kārtību stadionā, bet gan fanu izdarībām, kuru nebija. Ticamākais, ka liepājnieki prasīs federācijas paskaidrojumus par šādu lēmuma pamatojumu.

Pagājušajā sestdienā Latvijas futbola virslīgas mačā starp liepājniekiem un ventspilniekiem (2:1) Liepājā pamatīgi atzīmējušies FK Ventspils fani. Pāris minūtes līdz mača beigām viens no ventspilnieku atbalstītājiem parādījāsLiepājas metalurga fanu sektora tuvumā ar iedegtu lāpu mēģināja aizdedzināt liepājnieku karogu. Tajā pašā laikā laukumā lidoja vēl vairākas lāpas, tāpēc mačs uz laiku tika apturēts.

Karoga dedzinātājs veiksmīgi tika līdz ventspilnieku sektoram, taču pie tā izcēlās neliela saķeršanās ar apsargiem. Pēc dažām minūtēm spēli varēja atsākt, turklāt neviens no FK Ventspils faniem netika aizvests no tribīnēm – apsargu spēki tam izrādījās par vāju. Ventspilnieki šajā mačā piedzīvoja zaudējumu 1:2.

Foto:liepajniekiem.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: