Pēc pašreizējiem aprēķiniem, stipro lietavu izraisītie pagājušās ceturtdienas plūdi Ventspils pašvaldības iestādēm radījuši zaudējumus 8700 latu apmērā.

Taču zaudējumu summa varētu izrādīties vēl par 2000 vai 3000 latu lielāka, kad aprēķinus būs precizējusi Ventspils Izglītības pārvalde, informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks.

Plūdi radījuši zaudējumus sešām pašvaldības iestādēm. Vislielākie zaudējumi - virs 4000 latu - radušies olimpiskajam centram "Ventspils". Ventspils Ūdens piedzīvojumu parkā lietus ūdens bija iekļuvis un sabojājis aprīkojumu pagrabstāvā, kur atrodas dzinēji, elektromotori un ūdenssūkņi.

Zaudējumi radušies arī "Komunālajai pārvaldei". Strūklakas "Saules laiviņas" tehnoloģiskajā telpā bojāts viens sūkņu elektromotors, bet Reņķa dārza dīķa strūklakas sadales skapī bojāts viens vadības bloks. Lai salabotu abu strūklaku mehānismus, kopā nepieciešami aptuveni 2500 latu. Turklāt 1.septembrī zibens spēriens sabojājis vadības bloku luksoforam Jūras un Saules ielas stūrī,

Zaudējumi radušies arī vairākām izglītības iestādēm, kur ūdens, sūcoties pagrabstāvos, sabojājis sienu krāsojumu. Bez tam 6.vidusskolā ūdens sabojājis vingrošanas paklājus, tādējādi radot zaudējumus 550 latu apmērā.

Nebūtiski zaudējumi nodarīti arī Ventspils muzejam, Ventspils bibliotēkai un Ventspils brīvostas pārvaldei. "Kopumā pašvaldībai nav nozīmīgu zaudējumu," atzina Ošenieks. Visu cietušo iestāžu īpašums ir apdrošināts, tāpēc pašvaldība veiks pārrunas ar apdrošinātājiem.

Savukārt, runājot par plūdos cietušo privātmāju saimniekiem nodarītajiem zaudējumiem, Ošenieks akcentēja, ka arī privātmāju īpašniekiem, tāpat kā pašvaldībai, savs īpašums būtu jāapdrošina. Tomēr maznodrošinātajiem iedzīvotājiem ir iespēja no pašvaldības saņemt vienreizēju materiālu pabalstu ārkārtas situāciju risināšanai. Pašlaik neviens iesniegums no iedzīvotājiem par šāda pabalsta piešķiršanu saistībā ar 1.septembra plūdiem nav saņemts. Katrs šāds iesniegums tiktu individuāli ļoti rūpīgi izvērtēts, piebilda Ošenieks.

Jau ziņots, ka 1.septembrī Ventspilī dažu stundu laikā nokrišņu daudzums sasniedzis 67 milimetrus. Līdz ar to tika pārsniegts 1937. gada 4. septembrī sasniegtais diennakts maksimālā nokrišņu daudzuma rekords, kas bija 43 milimetri.  

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: