Svētdien plkst. 14 Pārventas bibliotēkā notiks kamermūzikas koncerts "Vācu un franču mūzikas šedevri". Muzicēs Liepājas simfoniskā orķestra koka pūšamo instrumentu ansamblis Amber Sound Quintet un Ieva Kļaviņa (klavieres).

Amber Sound Quintet ir pūšaminstrumentu kvintets, kurš izveidots 2010.gada sākumā ar vēlmi kopt un popularizēt pūšaminstrumentu kvinteta tradīcijas Liepājā un ārpus tās. Ansamblī kopā muzicē Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi Reinis Lapa (flauta), Mārtiņš Zālīte (oboja), Kārlis Catlaks (klarnete), Ingus Novicāns (mežrags) un Artis Zēns (fagots). Šo piecu pūšaminstrumentu salikums vienā ansamblī ir jau gadsimtiem nostabilizējies sastāvs, kuram darbus rakstījuši daudzi komponisti.

Šogad vasaras un rudens sezonai kvintets sagatavojis īpašu programmu "Vācu un franču mūzikas šedevri", kurā Amber Sound Quintet skanējumu, lai kopīgi atskaņotu divus apjomīgus sekstetus, papildina pianiste Ieva Kļaviņa. Franču komponista Fransisa Pulenka romantiski neoklasicistiskais Sekstets ir ļoti pazīstams, daudz spēlēts skaņdarbs un uzskatāms par šī žanra klasisku vērtību. Savukārt Ludviga Tilles Sekstets, iespējams, Latvijā nav skanējis.

Komponists, kurš savā laikā vērtēts kā izcils operu komponists, mūsdienās pazīstams tieši ar savu Sekstetu pūšaminstrumentu kvintetam un klavierēm. Šī mūzika ir patiesi romantiska un krāsaina, tajā jūtama Johanesa Brāmsa ietekme. Kā neliela intermēdija starp abiem sekstetiem skanēs Žaka Ibēra Trīs skaņdarbi pūšaminstrumentu kvintetam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: