Trešdien plkst. 18 Ventspils Galvenajā bibliotēkā atklās Pāvilostas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādi „LABDARBI”.

Izstādē „LABDARBI” varēs apskatīt Pāvilostas Mākslas skolas audzēkņu tēlotājas un lietišķās mākslas darbus - gleznojumus, grafikas un rokdarbus, dzintara rotas, kā arī koka un vides dizaina priekšmetus.

Pāvilostas Mākslas skola dibināta 1993.gadā un šobrīd ap 60 bērnu apgūst tēlotājas un lietišķās mākslas pamatus, mācoties zīmēšanu, gleznošanu, kompozīciju un praktiskos darbus. Praktiskajos darbos pēc izvēles var mācīties rokdarbus, ādas māksliniecisko apstrādi, koktēlniecību, keramiku, vides dizainu, floristiku, dzintara apstrādi, tekstila apgleznošanu, kaligrāfiju, grafikas pamatus, digitālās fotogrāfijas pamatus un masku izgatavošanu.

Jauno mākslinieku darbu skates un izstādes bijušas Kurzemes reģionā, citviet Latvijā, Eiropā un Krievijā. Pāvilostas Mākslas skolas audzēkņi regulāri piedalās starptautiskos bērnu un jauniešu tēlotājas mākslas konkursos.

Kopš 1996. gada jūlija pēdējā sestdienā Pāvilostas Mākslas skola, pulcējot skulptūru meistarus un entuziastus no Latvijas un citām zemēm, Pāvilostā organizē jau tradicionālo smilšu skulptūru festivālu "Zelta smilšu grauds". Šo festivālu uzskata par smilšu skulptūru festivālu kustības aizsācēju Latvijā.

Pāvilostas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde Galvenajā bibliotēkā būs skatāma līdz jūlija beigām. Aicināti visi interesenti, ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: