Futbola kluba Ventspils ar oficiālu iesniegumu vērsies Latvijas Futbola federācijas Disciplinārajā komisijā, lūdzot izskatīt Skonto aizsarga Denisa Kačanova apzināti rupjo spēli un pieprasot futbolistam mūža diskvalifikāciju.

LFF DK Priekšsēdētājam

A .god. V. Liholajam

Ventspilī
27.06.2011

Nr. 138

SIA „Futbola klubs „Ventspils”” vēršas pie Jums sakarā ar smagu incidentu, kas notika Latvijas čempionāta spēlē starp FC „Skonto” un FK „Ventspils” 11.05.2011 un Baltijas līgas spēlē starp FK „Ventspils” un FC „Skonto” 18.06.2011, kurās FC „Skonto” komandas aizsargs D. Kačanovs (Nr.8) ļoti rupji, pretēji visiem FAIR PLAY kanoniem un, pats galvenais, tīši un apzināti rupji nospēlēja pret FK „Ventspils” un Latvijas izlases spēlētāju V. Bespalovu (Nr. 23). FK „Ventspils” spēlētājs guva smagu traumu.

Šāda D.Kačanova uzvedība, mūsuprāt, ir saistīta ar totalizatoru skandālu, kad spēlētājs tika publiski vainots nelikumīgā spēlē totalizatorā, kas ietekmēja mača rezultātu, pamatojoties uz daudziem netiešiem pieradījumiem. Spēlētājs neuzskatīja par vajadzīgu pierādīt savu nevainību un nolēma atriebties kluba prezidentam šādā pretīgā un zemiskā veidā, smagi savainojot viņa dēlu.

Šādas D.Kačanova nelietīgās un nesportiskās uzvedības dēļ V. Bespalovam nepieciešama ķirurģiskā iejaukšanās ar neparedzamo rezultātu viņa tālākai sportista karjerai. SIA „Futbola klubs „Ventspils”” nedrīkst pieļaut šādu attieksmi pret saviem spēlētājiem un nevēlas riskēt ar savu spēlētāju veselību, atrodoties vienā futbola laukumā ar spēlētāju D. Kačanovu, tāpēc, pamatojoties uz augstāk minēto informāciju un videoierakstiem ar spēles epizodēm (DVD pielikumā) SIA „Futbola klubs „Ventspils” lūdz:

1. D. Kačanova mūža diskvalifikāciju no visām oficiālajām spēlēm komandu sastāvos un turnīros, kas attiecas uz Latvijas futbola federāciju.

2. Kompensāciju no D. Kačanova par labu V. Bespalovam ciesto zaudējumu apmērā traumas gūšanas rezultātā (operācija, rehabilitācija)

3. Nozīmēt LFF DK sēdi šī jautājuma izskatīšanai uz 2011. gada 04. Jūliju, lai dotu iespēju FK „Ventspils” pārstāvjiem piedalīties lietas izskatīšanā.

FK „Ventspils”
Prezidents J.Bespalovs

Kačanova pārkāpumi 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: