20.maijā plkst. 18.30 Kultūras centrā Ventspils teātris piedāvā skatītājiem L.Stumbres lugas „Laimīgā Blūmentāle”iestudējumu.

No 1.-6.jūnijam šī izrāde piedalīsies III Starptautiskajā amatierteātru festivālā „Smiekli, asaras un mīlestība” Zarečenskas pilsētā Krievijā. Lugas iestudējuma režisors ir Agris Krūmiņš, māksliniece Rūta Kuplā. Lomās redzēsim Viju Draviņu, Inetu Kalniņu, Vitu Kaudzi, Māri Valtenbergu.

Jaunajā iestudējumā skatītājiem būs iespēja iepazīties ar latviešu autores lugu, kurā, liekas, ir viss – gan paradoksāls, pārsteidzošs, brīžiem pat šokējošs sižets, gan sadzīve, gan filosofija, komiskais, traģiskais, absurda mistikas un simbolisma elementi.

Lugas darbība norisinās jūras krastā, tukšā rudens pludmalē, kur satiekas trīs draudzenes, kurām jaunība jau aiz muguras, lai kopīgi piknikā nosvinētu 50 gadu jubileju vienai no viņām. Tālskatī tiek vēroti gulbji jūrā, kad piepeši laivā parādās un tikpat ātri pazūd pilnīgi kails vīrietis, kuru brīdi vēlāk sievietes atrod gandrīz bez dzīvības guļam smiltīs. Tālākie lugas notikumi saistās ar šī vīrieša un sieviešu attiecībām, kā arī ar to, ko vīrietis atraisa un atmodina viņās. Laimīgā Blūmentāle ir ceturtā draudzene, kura sev par laimi neieradās un tā tika pasargāta no visiem šiem eksperimentiem, dvēseles pārdzīvojumiem, triecieniem un mokām, kam tika pakļautas pārējās trīs, kuras izlēma šajā vakarā doties uz tukšo rudens pludmali, lai tur sastaptu varbūt ne gluži to, ko vēlējās.

Ventspils teātra iestudējuma „Laimīgā Blūmentāle” pirmizrāde notika 2007.gadā. 2009. gadā Latvijas amatierteātru iestudējumu parādes „Gada izrāde 2008” finālā „Laimīgā Blūmentāle” ieguva augstāko novērtējumu - „ Gada izrāde 2008” titulu. Iestudējums ir ieguvis gan skatītāju atzinību, gan arī piedalījies starptautiskos amatiermākslas festivālos. 2010. gadā XII Latvijas amatierteātru salidojumā Balvos izrāde saņēma augstu starptautisko ekspertu žūrijas atzinību un no Starptautiskās amatierteātru asociācijas Krievijas centra ģenerālsekretāres Allas Zorinas saņēma ielūgumu pārstāvēt Latviju Starptautiskajā amatierteātru festivālā „Smiekli, asaras un mīlestība” Zarečenskā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: