Ventspils Galvenā bibliotēka Akmeņu ielā 2 un Ventspils Vecāku klubs aicina uz sarunu ar pedagoģijas zinātņu doktoru Jāni Imantu Birzkopu šo sestdien, 2011. gada 14. maijā, plkst.12.

Pedagogs un zinātnieks, ilggadējs Liepājas Universitātes mācībspēks, kurš devis būtisku ieguldījumu arī daudzu Ventspils pilsētas un novada pedagogu izaugsmē, stāstīs par augstāko domāšanas prasmju attīstīšanu bērniem un dalīsies ar jaunākajiem atklājumiem pedagoģijā.

Pagājušā gada nogalē J. I. Birzkops saņēmis vēstuli no ASV, kurā izteikta atzinība par viņa pētījumiem un lūgums piekrist publikācijai piektajā dažādu valstu zinātnieku darbu kopkrājumā "21. gadsimta dižie prāti" ("Great Minds of the 21st Century"). Zinātnieka veikums koncentrēti izklāstīts arī Latvijā izdotajā grāmatā "Muzicēšana - labākā intelektuālo spēju attīstītāja".

Kā ziņu portālam rekurzeme.lv atzinis pedagoģijas zinātņu doktors J.I. Birzkops: "Jāsāk ar skolotājiem – viņiem jābūt ne tikai zinošiem, bet arī protošiem! Skolēniem jāmāca augstākā līmeņa domāšanas prasmes, ne tikai iekalt zināšanas. Ne velti daudzās valstīs skolu programmās iekļauti priekšmeti, kas Latvijā vēl nesaistās ar kvalitatīvu izglītību – deja, plastika, šahs, drāma, adīšana, sports. Un kā karaliene nenoliedzami šajā rindā noteikti ir muzicēšana. Cilvēkam nav obligāti jākļūst par mūziķi, taču prasme spēlēt kādu instrumentu veicina augstāko prāta spēju attīstību."

Ventspils pilsētas un novada neformālā vecāku apvienība "Ventspils Vecāku klubs" ir nu jau vairāk nekā 20 sabiedriski aktīvu, jauniem domubiedriem atvērta ļaužu kopa, kas kopā sanākuši ar vēlmi augt, dalīties informācijā un veicināt izglītības attīstību Ventspils pusē. Ventspils Vecāku klubs uztur draudzīgus kontaktus ar līdzīgām vecāku apvienībām Tukumā, Ikšķilē, Mārupē, Jelgavā, Rīgā, Jūrmalā, Cēsīs un Liepājā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: