Koncertzāle “Latvija” un teātra nams “Jūras vārti” aprīlī aicina uz dažādu žanru un stilu koncertiem, teātra un deju iestudējumiem, ļaujot apmeklētajiem baudīt gan pašmāju māksliniekus, gan spilgtus ārvalstu viesus.

Aprīlis tiks ieskandināts ar Gustava Mālera 2. simfoniju, ko svētdien, 7. aprīlī, plkst. 18.00 koncertzālē “Latvija” atskaņos Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Valsts akadēmiskais koris “Latvija”, Zanda Švēde (mecosoprāns) un Perīna Medefa, (soprāns). Pie diriģenta pults – Tarmo Peltokoski.

Trešdien, 10. aprīlī, plkst. 13.00 uz teātra namu “Jūras vārti” aicināti mazie skatītāji, kurus gaida Latvijas Leļļu teātra izrāde “Gangsteromīte”, kas ir populārā  Deivida Valjamsa romāna iestudējums (dramatizējis Lūks Džozefs Velšs).

Divas dienas vēlāk – piektdien, 12. aprīlī, plkst. 19.00 – koncertzālē “Latvija” izskanēs jau kārtējais cikla “Džems ar Ventspils Bigbendu” koncerts, kura īpašie viesi būs nīderlandiešu trombonists, aranžetājs un komponists Ilja Reijngouds, kā arī dziedātāja Ance Jankovska.

Svētdien, 14. aprīlī, plkst. 18.00 koncertzālē “Latvija” izskanēs jauna un neierasta garīgās mūzikas programma “Mūžīgā gaisma”, ko izdziedās starptautiski atzītākais Latvijas tenors Aleksandrs Antoņenko un kamerkoris “Blagovest”. Koncertā dzirdēsim arī Larisu Carjkovu (ērģeles), Uģi Krišjāni (klavieres), Edgaru Saksonu, Uģi un Ivo Krūskopus (sitaminstrumenti). Diriģenti – Aleksandrs Brandavs un Jānis Kokins.

Savukārt sestdien, 20. aprīlī, plkst. 17.00 koncertzāle “Latvija” ienāks austrumu mūzikas burvība un šarms. Šoreiz klausītājus uzrunās starptautiski atzīts multiinstrumentāls duets “The Ayoub Sisters”, kurā muzicē māsas Sāra un Laura Ajubas. Koncertā Ventspilī viņas uzstāsies kopā ar “Arabic Quartet” mūziķiem.

Šajā pašā dienā plkst. 18.00 teātra namā “Jūras vārti” tiks aizvadīts tautas deju koncerts "Es un mēs", kurā bez Ventspils Kultūras centra un Ventspils Augstskolas vidējās paaudzes deju kolektīva “Strautuguns” dejotājiem piedalīsies arī Rīgas kolektīvi “Dancis”, “Gatve”, “Liesma” un “Vaduguns” no Liepājas.

Svētdien, 21. aprīlī, plkst. 17.00 teātra namā “Jūras vārti” ar multimediālu mūziklu “Mežrozīte”, kurā skanēs Raimonda Paula mūzika, viesosies Operetes teātris. Lomās būs redzami un dzirdami Dainis Skutelis, Dināra Rudāne, Jolanta Strikaite, Anastasija Dolgoņenko, Kārlis Rūtentāls un citi.

Otrdien, 23. aprīlī, plkst. 19.00 uz teātra nama “Jūras vārti” skatuves kāps Dailes teātra aktieri, šoreiz lai piedāvātu Henrija Luisa, Džonatana Seiera un Henrija Šīlda  lugu “Izrāde, kas saiet sviestā”. Turklāt uzvedums tapis režisores Eimijas Milbērnas vadībā, kura iestudējusi arī oriģinālo versiju Londonas “Mischief Theatre”.

Koncertzāle “Latvija” piektdien, 26. aprīlī, plkst. 19.00 aicina uz iedvesmojošu “Pavasara koncertu”, kurā līdzās Ventspils Kamerorķestrim un jauktajam korim “Ventspils” dzirdēsim Mārtiņu Zilbertu (klavieres), Aigaru Reini (ērģeles), Kasparu Zemīti (ģitāra) un Ivaru Ozolu (basģitāra). Pie diriģenta pults – Aigars Meri. “Pavasara koncertā” skanēs Alfrēda Šnitkes Koncerts klavierēm un stīgām un “Trīs garīgie dziedājumi”, Marģera Zariņa koncerts ērģelēm un kamerorķestrim “Concerto triptichon”, kā arī divas romantisma laika dižgaru kormūzikas pērles – Antona Bruknera motete “Os justi” un Fēliksa Mendleszona-Bartoldi “100. psalms”. Koncertu vadīs Liene Jakovļeva.

Mēneša noslēdzošos pasākumus uzņems teātra nama “Jūras vārti”. Sestdien, 27. aprīlī, plkst. 18.00 teātra namā izskanēs Ingus Ulmaņa 60 gadu jubilejas koncerts “Kā man laiku apvaldīt?”. Kopā ar jubilāru uz skatuves kāps arī ne mazāk leģendārā grupa “Lādezers”. Savukārt pirmdien, 29. aprīlī plkst. 19.00 tiek gaidīti visi kaislīgākās dejas – tango – cienītāji. Argentīnas deju grupa “Marcos Ajala Tango” skatītāju vērtējumam piedāvās iestudējumu “Tango ēnās”.

Visu mēnesi teātra nama “Jūras vārti” izstāžu telpās skatāmas Arņa Martinelli gleznas izstādē “Baletomānija” un aktiera Viļa Daudziņa zīmējumi izstādē “Teātris bildēs”.

Biļetes uz pasākumiem iespējams iegādāties teātra nama “Jūras vārti”, un koncertzāles “Latvija” kasēs, kā arī citās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Ar pilnu pasākumu plānu var iepazīties mājas lapās jurasvarti.lv un koncertzalelatvija.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: