Lieldienās kristietībā svin Jēzus Kristus augšāmcelšanos, mostas daba, dienas kļūst garākas par nakti – gribas vairāk pasmaidīt un priecāties par saules gaismu. Tā palīdzēs izplaukt krāšņajām pavasara puķēm, kas daudzos tūkstošos ir sastādītas pilsētas parkos un laukumos un pacilās ikvienu gan straujajā ikdienas skrējienā, gan atpūtas brīžos.

Arī pašvaldība turpina aktīvi strādāt, lai attīstītos pilsēta un uzlabotos iedzīvotāju dzīves kvalitāte.

Rūpējoties par tiem ventspilniekiem, kuriem palīdzība nepieciešama visvairāk, šogad tiek paaugstināts Lieldienu pabalsts. Turpināsies atbalsts visiem mazāk aizsargātajiem iedzīvotājiem, nodrošinot vairāk nekā 40 dažādus sociālos pabalstus un pakalpojumus, kuru apmēri tika palielināti pagājušajā gadā. Izglītības jomā pēc skolēnu vecāku ierosinājumiem plānots ieviest videonovērošanas sistēmas septiņās skolās, tādējādi uzlabojot drošību.

Pavisam drīz rosība sāksies ne tikai dabā, bet arī pilsētā: tiks remontētas ielas, veikti lielāki vai mazāki darbi iekšpagalmos. Pašvaldība ir paredzējusi vairāk nekā 200 000 eiro daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagalmu labiekārtošanai – jau drīzumā tiks uzlaboti vēl deviņi iekšpagalmi.

Savukārt pēc mēneša atzīmēsim vēl viena vērienīga darba noslēgumu – durvis vērs Ventspils Piejūras brīvdabas muzeja jaunā ēka ar jaunu ekspozīciju par Ziemeļkurzemes tradicionālo dzīvesveidu.

Lieldienās ikvienam novēlu rast prieku un enerģiju jauniem darbiem! Lai laba veselība un skaisti svētki ģimenes lokā!

Ar cieņu

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs

Jānis Vītoliņš

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Gārfilds 28.03.2024, 12:29:52

    Paldies, Jāni!

  • -1
    Pilsēta 28.03.2024, 13:04:13

    Īsti nesapratu tas ir sveiciens vai pašreklāma.
    Kādreiz kad biju skolnieks un dabūju divnieku mājās mazgāju grīdu un slaucīju putekļus. Mamma to redzot uzreiz saprata, ka kaut kas nav labi un esmu nogrēkojies.
    Šis raksts izskatās līdzīgi.

  • 0
    Elviss22 28.03.2024, 18:53:01

    Gaidi pundurīša teikto, mīļie ventiņi.....

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 28.03.2024, 13:50:46

    Interesanti,vai teksts ar "Puzes punduri" saskaņots?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: