Atzīmējot koncertzāles “Latvija” piecu gadu jubileju, Ventspils valstspilsētas pašvaldība izdod grāmatu “Koncertzāle “Latvija”: Ventspils koncertzāle un mūzikas vidusskola”.

Grāmatas 208 lapaspusēs atainots Ventspils koncertzāles “Latvija” un Ventspils Mūzikas vidusskolas, kā arī Lielā laukuma un strūklakas “Fregate “Valzivs”” tapšanas process, kas no idejas līdz izveidei aizņēmis 15 gadus. Tā paver arī ieskatu Ventspils mūzikas dzīves un Ventspils Mūzikas vidusskolas vēsturē un jauna pilsētas centra – Lielā laukuma ar koncertzāli “Latvija” – attīstībā. Grāmatā iekļautas skaistas Lielā laukuma, koncertzāles “Latvija” un Ventspils Mūzikas vidusskolas fotogrāfijas, kā informācija par Latvijas un starptautiskos konkursos novērtētās ēkas pārdomātajiem arhitektūras un energoefektivitātes risinājumiem, būvniecības procesu un izveidē iesaistītajiem cilvēkiem.

Tirdzniecībā grāmata būs pieejama no 17. februāra Tūrisma informācijas centrā, Dārzu ielā 6, par 21,00 EUR, tāpat to varēs iegādāties Ventspils muzejā un grāmatnīcās. Grāmata sarakstīta latviešu valodā ar kopsavilkumu angļu un vācu valodā, un tā būs lieliska dāvana, ar ko iepriecināt draugus, ģimenes, kolēģus un sadarbības partnerus.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -1
    Gārfilds 26.01.2024, 22:31:44

    Dome jau tā tuvu tēriņu deficītam - savilkusi jostas un mēģina ietaupīt jau uz visu. Bet tomēr neskatoties uz to visu, tērē naudu, lai Lembergs&Co sevi atkal paceltu stārmešu gaismās. Tādu grāmatu pa 21 EUR pirks vien retais - aivara pielūdzējas un kedas no sarkano māju rajona. Beigās sadrukātās partijas nogulsnēsies noliktavās un būs spiestas piespiedu realizācijai, kā piemēram frāķu, augstskolas izlaidumos un sportistiem par panākumiem.

  • 0
    Viktors + 27.01.2024, 08:32:53

    Nāk atmiņā laiks,kad Leonīda Brežņeva "sarakstītā" grāmatele "Mazā zeme" bija kļuvusi par obligāto literatūru skolās,un,jā,tik tiešām,dāvināta skolas absolventiem izlaidumā ar visu skolas zīmogu un direktora(-es) parakstu ...

  • -3
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 29.01.2024, 14:41:50

    Atbild Ventspils domes administrācijas Pilsētas mārketinga nodaļa:
    Informējam, ka ideja par koncertzāles “Latvija” izveides aprakstīšanu grāmatā radās 2019.gada nogalē, kad tika arī uzsākta materiālu apkopošana.
    Savukārt, 2020.gada nogalē tika izsludināts metu konkurss par Ventspils koncertzāles “Latvija” un Ventspils Mūzikas vidusskolas mākslas albuma mākslinieciskā risinājuma izstrādi un īstenošanu, kas rezultējās ar līguma noslēgšanu ar metu konkursa uzvarētāju un grāmatas dizaina autoru SIA “Jāņa sēta”. Darbs pie grāmatas “Koncertzāle “Latvija”: Ventspils koncertzāle un mūzikas vidusskola” izstrādes beidzās 2023.gada nogalē, kad tā tika nodrukāta 1500 eksemplāros. Finansējuma avots ir Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Ventspils domes administrācija” budžets.

  • -3
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 29.01.2024, 14:42:12

    Grāmata ir veidota divās daļās: pirmā daļa sniedz ieskatu Ventspils mūzikas dzīves vēsturē un Lielā laukuma attīstībā, izbijušo Ļeņina laukumu izveidojot par jaunu, arhitektoniski nozīmīgu pilsētas centru. Otrā daļa ir mākslas albums ar vairāk nekā 20 autoru fotogrāfijām, t.sk. starptautiski zināmā arhitektūras fotogrāfa Ādama Morka (Adam Mørk, Dānija) uzņemtajiem attēliem.
    Attiecībā uz grāmatas izcenojumu informējam, ka grāmata ir veidota kā reprezentācijas materiāls, kas būs pieejamas arī tirdzniecībā. Līdzīgu arhitektūras grāmatu cena veikalos ir ap 22-43 eiro. Grāmatas cena tika izskatīta domes Ekonomikas un budžeta komisijas sēdē, kā arī Finanšu komitejas sēdē un apstiprināta ar domes lēmumu. Vēršam uzmanību, ka grāmata “Koncertzāle “Latvija”: Ventspils koncertzāle un mūzikas vidusskola” par noteikto cenu 21 eiro būs nopērkama Tūrisma informācijas centrā, bet grāmatnīcās var tikt piemērots uzcenojums.

  • -3
    Kristiāna 29.01.2024, 14:43:27

    redziet, ir sabiedrības daļa, kam interesē grāmatas, patīk lasīt, un patīk lasīt par dažādu vietu celtniecību un tās aizkulisēm. Turklāt, ja jūs būtu viesojies kādā grāmatu tirdzniecības vietā, būtu pamanījis, ka minētā summa par šādu apjomīgu grāmatu ir diez gan maza, līdz ar to tā būt ļoti pieņemama dāvanām.
    Tas, ka jūs nelasāt un neesat sabiedrības daļa, kas nepriecājas par grāmatām un nedāvina tās, nenozīmē, ka šādas sabiedrības daļas nav.

  • 0
    Gārfilds 26.01.2024, 22:33:07

    Lūdzu, VPD informēt iedzīvotājus, cik lielā tirāžā un par kādu finansējuma avotu tās ir radītas?

  • -1
    KRX 29.01.2024, 08:50:46

    Nē, nu... Cerams, ka ar to trīs DaGambas rokkoncertu ieņēmumiem AKUSTIKAJĀ KONCERTZĀLĒ Filharmonija varēs atļauties sev nopirkt vismaz 2 eksemplārus.

    Situācijā, kad ierēdņi vaktē pa tumsu, cik bērnu ieiet dārziņos, lai varētu nemaksāt audzinātājām likumā noteikto; Situācijā, kad ierēdņi paši ņaud, ka naudas nav, izdot nevienam (labi, varbūt 28iem vajag) nevajadzīgu bukletu ar saturu, kas pieejams pēc 2 klikšķiem internetā, patiešām ir gudri un tālredzīgi. Bravo!

  • -5
    Kristiāna 29.01.2024, 14:50:48

    Var redzēt, ka jums nav nekādas izpratnes par to, ko jūs runājat..
    -Pārmetat par to, ka koncertzāle ir mūziķu pieprasītaun koncerti izpārdoti, ka mūziķi organizē pat divus papildkoncerus..
    -"nemaksāt audzinātājām likumā noteikto" - visiem maksās likumā noteikto. tikai, lai varētu samaksāt ir jādomā par darbu apjomu, un samazinās apjomu, lai var samaksāt likumā noteikto. Jūs taču arī, ja bērnam ņemat auklīti par, piemēram, 7 eur/h uz koncerta laiku vispirms paskatāties, cik ilgi koncerts ies un vai jums makā ir pietiekami nauda 2 vai 3 stundām, un tad izlemjat vai ar vīru pēc koncerts mierīgi divatā patērzēt vai skriet mājās, lai auklītes laiks iekļautos jūsu budžetā, ne tā? Bet tas, vai esat 2 vai 3 stundas nemaina to "likumā noteikto maksu" 7 eur/h.

  • 0
    KRX 29.01.2024, 15:19:35

    Var redzēt, ka Martastante... oi, tpfu.... Kristiāna godam atstrādā ikmēneša domes algu. Vismaz sirdsapziņa var dusēt saldi :)

    P.S. A kāpēc nesamazina par to stundu (un attiecīgi - algu) domes iestāžu ierēdņu darba laikus, ko? Man domāt, ka to ierēdņu skaits ir daudz lielāks, nekā audzinātāju skaits. Un arī budžeta kods būs tas pats.
    #padomsbezmaksas

  • -2
    Promenenc 29.01.2024, 17:51:34

    A man gan patīk, ka tagad koncertzāles reklāmas video klipus ierunā Fredis, nu tas Andris Fredenfelds no Labvēlīgā tipa. Jo tad tas tā tuvāk tautai. Atceros kā reiz bija visās lauku estrādēs "Dziesma manai paaudzei", kur ar šašliku un aliņu sēdēju grāvmalē un klausījos.

    Man tas tā patīk. Tagad Bēthovens uzreiz izklausās kā savējais, kad Fredis to piesaka. Un vispār koncertzālē, ka tagad ir tikai pašmāju repertuārs un nav neviens ārzemnieks ir tā mājīgāk. Gluži kā Ādženē. Paldies Cimiņam, ka šito visu spēj samenidžēt! Spēcīgi!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: