1. jūlijā visas dienas garumā Latvijas Universitātes Lielajā aulā un Rīgas Latviešu biedrības namā notika koru konkursa fināls, kurā par Lielo balvu sacentās 33 jauktie kori, 11 sieviešu kori, 7 vīru kori un 4 senioru kori.

Lielo balvu, 3000 eiro naudas balvu, karoga naglu un Rimi labumu kasti saņēma Ventspils Kultūras centra sieviešu koris VENDA (mākslinieciskās vadītājas Anitra Niedre, Rudīte Tālberga) sieviešu koru grupā.

Kora “Venda” mākslinieciskās vadītājas Rudīte un Anitra dalās savās sajūtās – “Visa Koru karu diena bija piepildīta un piesātināta, bet nostājoties uz Rīgas Latviešu Biedrības nama Zelta zāles kora podestiem un vienojoties dziesmā tika sasniegta emocionālā kulminācija, kas radīja enerģisku lādiņu klausītājiem un, galvenokārt, žūrijai. Lai gan tajā brīdī tas šķita neticami, bet tieši no žūrijas atskanēja pirmais “bravo” izsauciens. Tas ir jauns atskaites punkts gan mums, gan ikkatrai kora dalībniecei. Protams, darbs bija smags un grūts, bet Lielā balva ir kā dzinulis, lai atkal ķertos klāt vislielākajiem un drosmīgākajiem izaicinājumiem un sapņiem”

Lielo balvu saņēma arī koncertorganizācijas “Ave Sol” jauniešu koris KAMĒR… (mākslinieciskais vadītājs Jurģis Cābulis) jaukto koru grupā, Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” vīru koris GRAIDI(mākslinieciskais vadītājs Jānis Mežinskis) vīru koru grupā un Rīgas Latviešu biedrības senioru koris ERELBE (mākslinieciskā vadītāja Zaiga Lazdiņa-Radziņa) senioru koru grupā.

Savukārt jaukto koru grupā 3. vietu izcīnija SIA “Kurzemes filharmonija” jauktais koris VENTSPILS (mākslinieciskais vadītājs Aigars Meri).

Konkursu vērtēja starptautiska žūrija – Kaspars Putniņš, Krista Audere, Sigvards Kļava, Vacslovs Augustins (Lietuva), Anžela Maslenņikova (Ukraina), Mārtiņš Ozoliņš, Mārtiņš Klišāns, Andris Veismanis, Risto Josts (Igaunija), Liāna Čonišvili (Gruzija).

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki, kas šogad notiek Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubilejas zīmē, pieskandinās Rīgu līdz 9. jūlijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: