Ventspils Baptistu baznīcā 15. aprīlī plkst. 16 notiks oratorijas ''Dieva skarts'' atskaņojums, kurā piedalīsies vairāk nekā 100 Latvijas Baptistu draudžu mūziķi. Diriģenti Rudīte Tālberga un Māris Dravnieks, vēstījums - mācītājs Ainars Baštiks. Klātesošos uzrunās mācītājs Oskars Lūsis.

Oratoriju ''Dieva skarts'' 2000. gadā sarakstīja amerikāņu mūziķi Garijs Rods un Klēra Koningere, ietverot tajā visā kristīgajā pasaulē pazīstamas un iemīļotas melodijas un pielūgsmes dziesmas. Oratorijas centrā ir Dieva un cilvēku attiecību veidošanās un augšana. Dievs vienmēr un no jauna vēlas atklāt cilvēkam savu mīlestību. Dievs ilgojas atvērt mūsu garīgās acis skaidrākai Viņa svētuma uzlūkošanai un aizskart mūs.

Koncerta mākslinieciskā vadītāja, Ventspils baptistu draudzes kora un kamerkora ''Matejs'' diriģente Rudīte Tālberga stāsta: oratorija ''Dieva skarts'' pirmo reizi atskaņojām pirms 20 gadiem. Atskaņojumā piedalījās mūziķi, kuri oratoriju atskaņos arī sestdien. Ir pagājis laiks, bet vēstījums nav mainījies, vēl jo vairāk, tas ieguvis lielāku nozīmi laikā, kad pasaulē ir zudis miers un drošība, šajā laikā mums īpaši ir vajadzīgs Viņa pieskāriens. Aicinu ikvienu ieklausīties, piedzīvot un sajust to, ka esi Dieva skarts.

Oratorijas atskaņojumā vienosies solisti, instrumentālisti, kopkoris un simfoniskais orķestris vairāk nekā 100 mūziķi no Aizputes, Dundagas, Kuldīgas, Liepājas Pāvila un Ciānas, Mazsalacas, Mežgalciema, Ogres, Rīgas Āgenskalna, Iļģuciema, Golgātas, Mateja, Svētā Pāvila evaņģēliski luteriskās, Sakas, Spāres evaņģēliski luteriskās, Skrīveru, Talsu un Ventspils draudzēm.

Muzikālā kalpošanas apvienība ir viena no Latvijas Baptistu draudžu savienības nozarēm, ko brīvprātīgi veido dažādas muzikālās kalpošanas vienības draudzēs - kori, ansambļi, slavēšanas grupas, instrumentālie ansambļi un orķestri, lai īstenotu muzikālo sadarbību starp dalībniekiem, valsts un nevalstiskajām organizācijām un organizētu dalībnieku kopīgus muzikālos pasākumus Kristus evaņģēlija sludināšanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: