Nedēļas nogalē jauktais koris ''Ventspils'' diriģenta Aigara Meri vadībā dosies uz Jūrmalu, lai Ventspils un Latvijas vārds izskanētu 5. Starptautiskajā Baltijas jūras koru konkursā.

Prestižais konkurss pirmo reizi notika 2016. gadā, tā mākslinieciskais vadītājs ir diriģents Jānis Ozols, un līdz šim konkurss pulcējis dalībniekus ne tikai no Baltijas jūras reģiona valstīm, bet arī no Islandes, Īrijas, Turcijas un Indonēzijas. Konkursa rīkotāji pēc koru ierakstu noklausīšanās un māksliniecisko sasniegumu izvērtēšanas dalībai atlasa labākos korus, un šogad gods piedalīties ticis jauktajam korim ''Ventspils''.

23. septembra vakarā dalībnieki dziedās atklāšanas koncertā Dubultu baznīcā, bet 24. septembrī jau plkst. 11 Dzintaru koncertzālē sāksies obligātās programmas priekšnesumi, savukārt plkst. 17 – brīvās programmas priekšnesumi. Uzstāšanās secības izlozē tika noskaidrots, ka ventspilnieki uzstāsies ar otro kārtas numuru, bet pirms tam dziedās dalībnieki no Polijas un pēc tam kori no Zviedrijas, Somijas un Igaunijas, kā arī Emīla Dārziņa jauktais koris no Latvijas.
Sestdienas vakarā tiks paziņots, kuri kori iekļūs finālā, kas notiks nākamajā dienā. 25. septembrī gaidāms ne tikai Grand Prix fināls, bet arī noslēguma koncerts ar īpašo viesu grupas ''Latvian Voices'' uzstāšanos, rezultātu paziņošanu un laureātu apbalvošanu.

Konkursu vērtēs starptautiska žūrija ar pārstāvjiem no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas. Koru sniegums tiks vērtēts vairākos aspektos, tostarp nosakot labāko obligātā skaņdarba izpildījumu un labāko diriģentu. Savukārt trīs labākie kori saņems naudas balvu, bet labākais – arī mākslinieces Gintas Grūbes gatavoto kausu.

Jauktais koris ''Ventspils'' konkursam sagatavojis Selgas Mences, Pētera Plakida, Gundegas Šmites dziesmas, vairākus citu valstu komponistu skaņdarbus, kā arī latviešu tautasdziesmas. Konkursu tiešraidē varēs vērot TV24 kanālā un konkursa International Baltic Sea Choir Competition lapā sociālās saziņas vietnē Facebook.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: