Lai arī astronomiskais pavasaris Latvijā vēl nav iestājies, taču Ventspils Mūzikas vidusskolā līdz ar audzēkņu izcīnītajiem panākumiem pavasaris jau ir ienācis.

 Šonedēļ ar godalgotām vietām no VI Kurzemes mūzikas skolu pūšaminstrumentu spēles audzēkņu konkursa Saldū mājup atgriezušies pedagogu Ainas Lodziņas, Marinas Žučkovas, Ziedoņa Zaikovska, Daiņa Brauna un Nila Andersona audzēkņi.

Pirmo vietu konkursā izcīnījuši Ventspils Mūzikas skolas 2.klases audzēkņi Terēza Tīrmane (pikolo flauta) un Jēkabs Bumbieris (tuba), 3.klases audzēkne Nikola Terēza Brālīte (klarnete) un 4.klases audzēkne Laura Valentīna Zahareviča (pikolo flauta).

Otro vietu konkursā izcīnīja 5.klases audzēkne Renāte Lodziņa (pikolo flauta). Savukārt trešo vietu  izcīnīja 2.klases audzēknis Nikols Upenieks (trompete), 3.klases audzēkņi - Ksenija Boļšakova (flauta), Vladislavs Šapovalovs (flauta), Jūlija Anna Lisaja (alta saksofons) un Sandris Austris Kozlovskis (eifonijs).

Katram dalībniekam konkursā bija jāatskaņo divi dažāda rakstura brīvas izvēles skaņdarbi. Ventspilnieku repertuārā bija iekļautas gan latviešu tautas dziesmu melodijas, gan arī japāņu tautas melodijas, arī F.Šūberta, A.Vivaldi, M.Gļinkas, L.Vinči, A.Hasse, A.Altmaņa, V.Salaka un citu komponistu skaņdarbi. Jauno pūtēju sniegumu konkursā papildināja arī koncertmeistares Vineta Martinovska, Gaļina Jegorova, Lilita Puziņa un Marina Kazarceva-Vilinska.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: