Ventspils muzejs gada nogalē aicina viesos! Svētku gaidīšanas laiks ir daļa no svētkiem. Līdztekus izstādēm – Amatu mājā starptautiskā mazo formu keramikas simpozija Navigācija XII darbi, Livonijas ordeņa pilī svešzemnieciski greznie Retumu kabineti, ventspilnieku dzimtu stāsti Vasarnīcu ielā un mākslinieces Sarmītes Caunes ieraudzītā Baltā nakts – katrā muzeja mājā radīti arī īpaši svētku gaidīšanas laika piedāvājumi:

- Livonijas ordeņa pilī (Jāņa ielā 17) visu decembri no plkst. 10.00 līdz 17.00 ikviens un īpaši ģimenes ar bērniem ir aicinātas doties Pa pils rūķu pēdām un ļauties priecīgiem atklājumiem. Sekojot rūķu pēdām un atzīmēm pils kartē, veikt nelielus uzdevumus un fotografēties pils rūķu iekārtotajos skaistākajos fotokaktos. Ieeja ar muzeja ieejas biļetēm.

- No 11. līdz 23. decembrim no plkst. 10.00 līdz 15.00 Amatu mājā (Skolas ielā 3) būs iespēja doties Svētku ceļojumā, un īpaši pārsteigumi ceļotājus gaidīs sestdienās. Ieeja ar muzeja ieejas biļetēm. Amatu māja slēgta – svētdienās un pirmdienās.

- Amatu mājā, iepriekš piesakoties pa tālr. 29423646, iespējams tikt pie dāvanām un dāvanu darināšanas Auduma apdrukas darbnīcā (līdzi jāņem apdrukājamais materiāls).

- Amatu mājas pagalmā sestdien, 25. decembrī, plkst. 16.00 izrādīs iestudējumu Ziemas pasaka. Īpaši gaidītas ir ģimenes ar bērniem. Beztemata cirka mākslinieki kopā ar skatītājiem izspēlēs trīs Margaritas Stārastes Ziemassvētku pasakas – Kāpēc sniegs vizuļo, Svētku nakts virtuvē, Baltā trusīša Ziemassvētki. Uzvedumu pauzēs notiks pārbaudījumi spēkam, prātam, roku veiklībai un čaklumam: loterija, atrakcijas, rotaļas, sadziedāšanās. Ieeja bez maksas, iepriekš piesakoties pa tālr. 29423646. Notikums atbalstīts Ventspils Kultūras projektu konkursā.

- Herberta Dorbes muzejā Senču putekļi (Ērgļu ielā 1) 17. decembrī no plkst. 11.00 līdz 14.00 muzeja dārzā grozīsies Burtu eglīte. Viesi aicināti rotāt Dorbes muzeja eglīti ar sev mīļiem alfabēta burtiem. Burtiņu var ņemt līdzi vai uzmeistarot uz vietas. Ieeja bez maksas, iepriekš piesakoties pa tālr. 29999653.

- Šogad Mazbānīša Ziemassvētki notiks 25. decembrī no plkst. 11.00 līdz 16.00 Piejūras brīvdabas muzejā (Riņķa iela 2). Jauka pastaiga Piejūras brīvdabas muzeja teritorijā, iegriežoties izgreznotajā Laivu mājā, un katram īpašs brauciens ar svētku gaismiņām rotāto un šogad muzikālo Mazbānīti.

- Visu decembri Ventspils muzeja muzejpedagogi aicina uz tiešsaistes svētku nodarbībām: Ziemassvētku spēli Punktu pie punkta nekrāsi, pie sniegavīra netiksi, radošo darbnīcu Dāvana eglei un Dzejolis pie eglītes. Bet Amatu mājas Mazajā komediantu skolā tapusi jauna apmācību programma: skolmeistare Elfiņome sagatavo ģimenes krietnai Ziemassvētku sagaidīšanai!

Plašāka informācija par muzejpedagogu piedāvājumu Ventspils muzeja mājaslapā muzejs.ventspils.lv

Ventspils muzeja struktūrvienības darbojas drošajā – zaļajā – režīmā.

Gaidīsim ciemos!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: