27. novembrī plkst.17 Pārventas bibliotēkā notiks Diānas Zanbergas klaviermūzikas koncerts ''Patiesība''. Koncertprogrammā iekļauta Imanta Zemzara mūzika – filozofiskās miniatūras "Patiesība I" un "Patiesība II", kuras iezīmē ceļu no jaunības cerībām un ideālisma līdz to zudumam pusmūža krustcelēs.

Savukārt svinīgi virtuozajām Latvijas konservatorijas klavierspēles pedagogiem veltītajām Jāzepa Vītola Variācijām-portrejām Diāna Zandberga ir veltījusi nodaļu savā monogrāfijā par latviešu profesionālās klavierspēles vēsturi. Īpaši jāizceļ šī gada jubilāra Paula Dambja jaundarbs "Sestā klaviersonāte", kuras pamatā ir četru skaņu arhetipisks modelis, kas ņemts no "Nīcas garā sauciena" intonācijām. Sonātes daļu moto saistīti ar Andreja Eglīša dzeju.

Pieminot ungāru klaviermākslas ģēnija Ferenca Lista 210. jubileju, koncerta otrajā daļā skanēs monumentālā Sonāte siminorā – viena no augstākajām virsotnēm visā romantiskajā klaviermūzikā. Tās pamatā motīvs, kas līdzīgi kā Sfinksa sevī ietver visdziļākos noslēpumus un pārveidojas, izpaužot pretmetu: labā un ļaunā, dievišķā un dēmoniskā sadursmes.

Ieeja koncertā ir bez maksas. Ieejas kartes pieejamas Pārventas bibliotēkā un rezervējot tās pa tālruni 63680073.

Pasākuma apmeklētājiem jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: