Starptautiskajā teātra dienā, 26. martā, plkst. 18.00 Ventspils Kultūras centrs un Karaliskais improvizācijas teātris ielūdz teātra mākslas mīļotājus uz aizraujošu un dzīvespriecīgi asprātīgu izrādi, kuras laikā ikvienam skatītājam tiks dota vienreizēja iespēja piedalīties  improvizācijas tapšanas procesā.

 Ik gadu marta mēnesī Ventspilī, tāpat kā  visā Latvijā ar īpašu pasākumu programmu tiek atzīmēta  Starptautiskā teātra diena. Lai veicinātu šīs tradīcijas popularitāti un pēctecību, šogad tiek meklētas jaunas iespējas, kā pārsteigt un iepriecināt ventspilniekus.

Karaliskais improvizācijas teātris pārstāv teātra žanru, kurā netiek izmantots iepriekš sagatavots scenārijs, iestudēti dialogi un nekas tāds, ko ierasti sagaidām no klasiskas teātra izrādes. Improvizāciju veido vairāki īsi skeči, kur katrā epizodē pēc skatītāju rosinātām idejām tiek izspēlēts īss un dzīvespriecīgs notikums.

Svarīga loma izrādē ir aktīvai skatītāju līdzdalībai, kur ikviens klātesošais var ietekmēt un virzīt izrādes gaitu.

Šajā reizē dzirkstošu humoru un gaišu skatījumu uz dzīvi garantē izrādes vadītājs Andris Rupais, kā arī trīs improvizatori – Varis Klausītājs, Ģirts Runātājs, Gustavs Butelis vai Arvis Dejotājs. Īpašu garšu pasākumam piešķirs  Klasiskais Rīgas Šampanietis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: