No 31. jūlija līdz 9. augustam uz teātra nama ''Jūras vārti'' skatuves noritēs mākslas projekts ''Kas ir M?'', aicinot ikvienu interesentu ne vien paraudzīties uz mākslu no citāda rakursa, bet arī meklēt atbildes uz jautājumiem, ko pieņemts uzskatīt par mūžīgiem.

Tikšanās ar projekta autoru-kuratoru Uldi Pētersonu notiks 31. jūlijā no plkst.18 līdz plkst. 20.

Māksla un mīlestība vienmēr ir bijusi saistīta - ne vien reālajā dzīvē, bet arī mākslinieka bezgalīgi daudzveidīgajās radošās izteiksmes formās. Mākslas un tās radītāja attiecības ir bijis gadsimtiem ilgs jautājums.

Izstādes uzdevums nav sniegt visas atbildes uz jautājumiem, bet gan aicināt skatītāju ļauties mākslas, mūzikas un gaismas valdzinājumam, izdzīvojot un notverot tās sajūtas, kas kaut vai nedaudz pietuvina nezināmā loģiskam skaidrojumam. Neviens nevar droši apgalvot, ka šis būs tas gadījums, kad izdosies rast skaidras atbildes uz jautājumiem, kas definējami kā mūžīgi. Mīlestība un māksla katram ir sava.

Projektā piedalās mākslinieki Gļebs Panteļejevs, Olga Šilova, Alvīne Bautra, Gatis Erdmanis un Reinis Bērziņš.

Eksperimentāli vizuālās mākslas projekti jeb izstādes uz teātra nama ''Jūras vārti'' skatuves notiek kopš 2018. gada. Tā ir iespēja ne tikai māksliniekam un izstādes kuratoram brīvi transformēt telpu un variēt ar apgaismojumu, bet arī skatītājiem paraudzīties uz mākslu no citāda rakursa, kāds nav sastopams tradicionālā izstāžu formātā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: