Sestdien Pārventas bibliotēkā atklās Svetlanas Akimovas un viņas audzēkņu darināto pērlīšu rotājumu izstādi, kā arī notiks kārtējās muzikālās sarunas.

Izstādes atklāšanā Svetlanas Akimovas un viņas audzēkņu rotas demonstrēs modeles. Par muzikālo labskaņu rūpēsies pianists Sergejs Somiks. Sākums pulksten 12.

Pastāv dažādas tehnikas rotu veidošanā, viena no tām- pērļošana, kas kļuvusi populāra pēdējā laikā. Angliski šo nodarbi sauc – beading (no vārda beads, kas nozīmē – mazas, stikla, keramikas vai cita materiāla lodītes, ko izmanto rotu pagatavošanai), krieviski– biser un biseropļeķeņije.

Latviešu valodā īpaša nosaukuma nav, to sauc vienkārši par pērļošanu. Šajā tehnikā tiek veidotas kaklarotas, rokassprādzes, auskari, var izdaiļot arī visdažādākos skaistuma un sadzīves priekšmetus: cepures, kleitas, pogas, mēbeles, lampu abažūrus utt.

Savukārt plkst. 16 uz tikšanos aicina kārtējais cikla "Mūzika un sarunas" pasākums, kurā turpināsies iepazīšanās ar mūslaiku diriģēšanas mākslas pīlāra, maestro Klaudio Abado vadīto Lucernas Festivāla orķestri. Lucernas Festivāla orķestris ik vasaru apvieno Eiropas izcilāko orķestru un kameransambļu mūziķus.

 

2008. un 2009. gada video ierakstos skanēs Sergeja Prokofjeva dinamiskais 3. klavierkoncerts ar solisti - jauno japāņu pianisti Juju Vangu, un Igora Stravinska svīta no mūzikas baletam Ugunsputns. Abi 20.gadsimta pirmajā pusē sacerētie skaņdarbi ir izcilo krievu komponistu talanta apliecinājums. Kā jau pierasts, Guntas Bauģes komentāri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: