Šodien „Jūras Vārtos” Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un Tāļa Sila bērnu baleta studija aicina visus bērnus un viņu vecākus uz unikālu, multimediālu dejas un simfoniskās mūzikas koncertu „Baleta mūzika”.

Koncerts sāksies plkst. 14:00

Koncertā „Baleta mūzika” Latvijas Nacionālais simfoniskā orķestra mūziķi atskaņos Pētera Čaikovska populāro skaņdarbu „Gadalaiki” diriģenta Andra Vecumnieka vadībā, savukārt horeogrāfa Tāļa Sila baleta studijas bērni un jaunieši izdejos šīs melodijas savā interpretācijā. Bet tas vēl nav viss, jo laiku pa laikam, virs orķestra galvām koncerta klausītājiem tiks rādīti labi pazīstamās multiplikācijas filmas „Gadalaiki” fragmenti, kas arī radīti iedvesmojoties no šī skaņdarba. Savukārt koncerta starpbrīdī mazajiem klausītājiem būs iespēja iepazīties ar dažādiem metāla pūšaminstrumentiem, kurus savā ikdienā spēlē LNSO mūziķi.

Šis koncerts būs ne tikai krāšņākais un ievērojamākais šīs sezonas LNSO koncertu ciklā „Simfoniskie koncerti bērniem un vecākiem”, bet arī līdzšinējā bērniem veltītajā koncertu cikla vēsturē. Jo pirmo reizi bērniem veltītā koncertā būs apvienotas gan simfoniskā orķestra mūzikas izpildījums, gan balets bērnu un jauniešu izpildījumā, gan arī multiplikāciju filmas video projekcijas, tādā veidā kļūstot par īsti multimediālu pasākumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: