Sestdien, 28. septembrī, ikviens tiek aicināts izmantot iespēju bez maksas apmeklēt vienīgās bākas Latvijā, kuras ir oficiāli pieejamas publiskai apskatei - Ovišu, Akmeņraga un Užavas bākas. Bākas apmeklētājus gaidīs no plkst. 10 līdz 16.

Latvijas vecākā - Ovišu bāka atrodas Ovišu zemesragā, 360 metru attālumā no krasta līnijas. Bāka joprojām darbojas un ir iekļauta Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā. Torņa augstums - 37 m. Šeit izveidota arī interaktīva ekspozīcija, kas apmeklētājiem ļauj aizraujošā iepazīties ar bāku vēsturi un to darbību.

Užavas bāka ir iekļauta Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā un atrodas ~ 20 kilometrus no Ventspils. Užavas bāka atrodas uz vienas no trim augstām mežainām kāpām, kuras augstums sasniedz 28 metrus. Torņa augstums - 19 m.

Akmeņraga bāka atrodas ~ 80 km no Ventspils. Bāka ir Akmeņraga galvenā rota - uzkāpjot tajā, paveras neatkārtojams skats uz jūru un apkārtnes mežiem. Torņa augstums - 38 m.

Visas trīs bākas apmeklētājus gaida arī citās dienās.

Atvērto durvju dienas bākās norisinājās arī pērn, kad tās apmeklēja rekordliels apmeklētāju skaits: Ovišu bāku apmeklēja ~ 3000, Užavas bāku ~ 1100, savukārt Akmeņraga bāku ~ 500 cilvēku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: