Basketbola kluba „Ventspils” valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis, komentējot galvenā trenera Aļģirda Braža atbrīvošanu, atzinis, ka tas bija smags, taču kluba attīstībai nepieciešams lēmums. 

„Komandas galvenais treneris ir tas, kurš ne tikai aizvada treniņus un spēles, bet veido komandas kodolu, kolektīvu, pilnveido spēlētāju meistarību, noskaņo viņus spēlei. Diemžēl visi šie komponenti mūsu klubā kliboja. Jau sezonas sākumā pamanījām, ka treniņu process ir diezgan vienkāršs, nav tendēts uz mūsu jauno basketbolistu izaugsmes attīstību, viņu sniegums laukumā sāka, ja ne regresēt, tad stagnēt gan. Mums ļoti svarīga ir jauno basketbolistu izaugsme, tāpēc vairakkārt lūdzām trenerim pievērst uzmanību šim jautājumam. Jāsaka, bez panākumiem. Brazis vēlējās strādāt ar jau profesionāliem spēlētājiem, tādiem, kuriem nekas vairs papildus nav jāmāca, vien jāparāda kombinācijas,” Boitmanis citēts kluba oficiālajā mājas lapā.

 

Pēdējo divu gadu laikā klubā jau vairakkārt sezonas vidū nomainīti kluba galvenie treneri, pagājušajā sezonā pat divas reizes. Boitmanis saka, ka tie tiešām ir ļoti pārdomāti un izsvērti lēmumi, ne mirkļa iegribas: „Visu pārrunājam kluba padomes sēdēs, izsveram visus plusus un mīnusus. Vienmēr pārdomājam, kas klubam nāktu par labu, lai ne vienmēr šie lēmumi ir patīkami un kādam saprotami. Ventspilī pieņemts strādāt ar maksimālu atdevi, orientēties uz pašu labāko sniegumu. Tā pieņemts jebkurā jomā, vēl jo vairāk sportā, kur uzvarēt ir pats galvenais. Mūsu klubam jau ir astoņi čempiona tituli, vienmēr atzīstami esam startējuši Eiropas turnīros, vienmēr esam lieliski organizējuši savu darbu. Nekad neesam pārkāpuši kādu savu solījumu vai līguma punktu. Spēlētajiem un treneriem esam nodrošinājuši lieliskus treniņu un sadzīves apstākļus, medicīnu un rehabilitāciju. Tāpat nevienam spēlētājam vai trenerim nekad neesam palikuši parādā nesamaksātu naudu. Tāpēc ir tikai loģiski, ja tieši tādu pašu atdevi sagaidām arī no saviem spēlētājiem un treneriem. Mēs sagaidām, ka viss, ko mums solījuši treneri un spēlētāji, arī tiks izpildīts. Diemžēl reizēm solījumi tā arī paliek tikai solījumi. Tad, lai cik tas arī būtu nepatīkami, esam spiesti no kāda atvadīties”.

 

Jau sākot no līguma parakstīšanas dienas trenerim Brazim bija iespēja komplektēt BK „Ventspils” komandu ar paša izvēlētiem spēlētajiem, vien bija jārēķinās ar esošajiem basketbolistiem. „Lēmumu atteikties braukt skatīties spēlētājus uz ASV mēģinājām saprast, jo Brazis bija veicis operāciju, un bija nepieciešams laiks, lai atveseļotos. Brazis apgalvoja, ka intensīvi meklē spēlētājus savai jaunajai komandai. Trenerim ierodoties Ventspilī, mēs vairakkārt mudinājām veidot komandu pēc saviem ieskatiem, jo mūsu klubā tā ir galvenā trenera kompetence, tomēr iniciatīva bija ļoti zema.” skaidro Boitmanis.

 

"Trenerim ierodoties Ventspilī, mēs vairakkārt mudinājām veidot komandu pēc saviem ieskatiem, jo mūsu klubā tā ir galvenā trenera kompetence, tomēr iniciatīva bija ļoti zema. Brazis izvēlējās savu komandu papildināt ar zināmiem, bet ļoti dārgiem spēlētājiem Štimacu un Meisonu. Tikām pārliecināti, ka viņi būs komandas līderi, taču visi redzējām, kā bija patiesībā. Iespējams Brazis nevarēja vai neprata atrast viņiem vietu mūsu komanda. Arī Efedžuku mūsu komandā ienāca Braža apstiprināts, ir grūti iedomāties, ka mēs parakstītu līgumu ar spēlētāju sezonas vidū, ja trenerim šāds spēlētājs nemaz nebūtu vajadzīgs,” kluba valdes priekšādātājs skaidro komandas komplektācijas nianses. 

 

Jautājot par to, kādu iespaidu uz komandu atstās treneru maiņa, Boitmanis cer, ka komandas sniegums tikai uzlabosies: „Ar komandu strādās Endzels, kurš ir sevi pierādījis kā ļoti labu treneri tieši darbā ar jauniešiem. Un varu atkārtoties – mums ir ļoti svarīgi audzināt jaunos spēlētājus. Jau divus gadus viņš pilda trenera asistenta pienākumus un nav licis šaubīties par savu varēšanu. Endzelim palīdzēs Armands Krauliņš, par kura profesionalitāti jāšaubās nebūtu nevienam. Krauliņš pratīs atrast taktiskos risinājumus un pielabot tehniskos brāķus, tieši tas, kas šobrīd mums ļoti nepieciešams, jāuzlabo. Tuvākā laikā piesaistīsim arī viesspēlētāju garajā galā”.

 

Boitmanis arī uzsvēra, ka kluba mērķi šai sezonai nav mainījušies: „Izcīnīt 9. Latvijas Basketbola līgas čempiona titulu, iekļūt MasterCard Baltijas Basketbola līgas Final 4, un FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā tāds pats mērķis – tikt līdz labāko četriniekam.”

 

BK VENTSPILS GALVENIE TRENERI

No 1997. līdz 1999. Armands Krauliņš

No 1999. līdz 2006. Kārlis Muižnieks

2006./2007. gada sezonā Gašpers Okorns

No 2007. līdz 2009. Agris Galvanovskis

2009./2010.gada sezonas otrajā pusē Silvano Poropats un Guntis Endzels

2010./2011.gada sezonas pirmajā pusē Aļģirds Brazis

 

Pirms 1997./1998. gada sezonas Ventspils komandu Latvijas čempionātā vadīja Raitis Silarājs un Nikolajs Bolvačovs

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: