Topošie pavāri, Ventspils Profesionālās vidusskolas audzēkņi, savu gatavošanas prasmi demonstrēja konkursā Labākais jaunais profesionālis, ko vērtēja vietējo ēdināšanas uzņēmumu pārstāvji.

Apskati fotogrāfijas!

Konkurss, kurā ēdiena gatavošanā sacenšas Ventspils Profesionālās vidusskolas  topošie pavāri, tradicionāli notiek katru gadu. Pēc tam uzvarētājs pārstāv skolu valsts mēroga sacensībās. Iepriekšējos gados vispirms savā starpā sacentās katras grupas audzēkņi, bet pēc tam spēkojās grupu uzvarētāji. Taču šogad ierastā kārtība lauzta – audzēkņus aicināja konkursam pieteikties brīvprātīgi.

Pārbaudīt savas spējas, zināšanas un prasmes grūtajā pavārmākslā bija gatavi 12 audzēkņi. Ēdināšanas servisa struktūrvienības vadītāja Ligita Kaudze uzskata, ka brīvprātības princips rosina jauniešus būt aktīvākiem un uzņēmīgākiem, jo, izejot lielajā dzīvē, neviens nestāvēs viņiem aiz muguras un nemudinās. «Mūsu uzdevums ir iemācīt ne tikai arodu, bet arī sagatavot audzēkņus domāt un rīkoties patstāvīgi,» saka Kaudze.

Konkurss notika divās kārtās. Pirmajā visi dalībnieki gatavoja salātus, bet pēc tam četri labākie tikās otrajā kārtā, kas notika 25. janvārī. Anželika Hutska, Valērija Bergere, Zane Zaļepska un Ņikita Žernoseks saņēma uzdevumu divās stundās pagatavot biezeņa zupu un gaļas ēdienu no sagatavotajiem produktiem.

Censoņus vērtēja Ventspils sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu speciālisti. Uzņēmuma BeKiTa (kafejnīca Lizari, Bullītis u.c.) pārstāves Gitas Saldavas vērīgajam skatienam nekas nepaslīdēja garām: «Skatāmies visu – kā audzēknis strādā, viņa apģērbu, kārtību darba vietā gatavošanas laikā un pēc darba pabeigšanas, protams, arī ēdiena izskatu, garšu, kvalitāti, pasniegšanu.» Restorāna Tex-Mex šefpavārei Irinai Huckai skolas audzēkņi jau pazīstami. Proti, katru gadu uzņēmumā praksi iziet kāds no Profesionālās skolas topošajiem pavāriem.

Tex-Mex izvēlas talantīgākos, kas ātri apgūst nepieciešamās iemaņas darbam restorāna virtuvē. Abas sievietes nenoliedz, ka šodienas konkursa dalībnieki nākotnē varētu būt viņu pārstāvēto uzņēmumu darbinieki.

Šobrīd uzvarētājs ir zināms, taču viņa vārds tiek turēts noslēpumā. To paziņos svinīgajā konkursa noslēguma pasākumā 1. februārī restorānā Tex-Mex, kur visi konkursa dalībnieki uzaicināti uz paraugdemonstrējumu un degustāciju.

Foto: Juris Ģigulis

Produktus no piedāvātā klāsta izvēlas konkursa fināliste Valērija Bergere.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: