Ventspils Bērnu bibliotēka, sagaidot Latvijas simtgadi, izveidojusi aizraujošu erudīcijas spēli 3.-6. klašu skolēniem 100 prāta spēles – Latvija.

Tā ir liela izmēra galda spēle, kuru skolēni spēlē komandās. Spēlē skolēniem jāatbild uz jautājumiem par Latviju šādās tēmās: personas, pilsētas, kultūra, ģeogrāfija, folklora, vēsture, dzīvnieki, sports un VIP jautājumi par mūsu pilsētu – Ventspili.

Spēlēšana noteikti būs pozitīvi aizraujošs notikums, tā saliedēs klases kolektīvu, mācīs strādāt komandā, ieklausīties vienam otrā un, protams, veicinās sacensības garu. Novembrī spēli izspēlēja Ventspils 6. vidusskolas 3. klases audzēkņi un atzina, ka tā bijusi ļoti interesanta un ar spēles palīdzību viņi uzzinājuši daudz ko jaunu, kā arī nostiprinājuši jau esošās zināšanas. Izspēlēt erudīcijas spēli 100 prāta spēles – Latvija aicinātas arī citas klases.

Tāpat klašu grupām Bērnu bibliotēkā iespējams izspēlēt izklaidējošo un izglītojošo galda spēli Ventiņu domino. Spēlē iekļautie vārdi sniedz priekšstatu par cilvēka, dabas, dažādu priekšmetu un darbību jēdzieniem ventiņu dialektā un literārajā valodā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Freds 06.12.2018, 08:41:56

    Malači!

  • 0
    Kurzemniece. 06.12.2018, 10:39:32

    Laba lieta,tikai vai nav jau par vēlu?
    Tagad jau bērndārzā sāk glaudīt telefonus un planšetes...
    Jānoķer īstais moments,kad bērnam vēl interesē lietas,kas nav saistītas ar pārmodernajām technoloģijām.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: