Starptautiskā folkloras festivāla “Baltica 2018” ietvaros 18. jūnijā plkst.16.30 Galvenajā bibliotēkā notiks tikšanās ar trīs ārzemju stāstniecēm – Karīnu Tšollu no Austrijas, Karlu Krausu no Vācijas un Maju Bumberāku no Ungārijas.

Karīna Tšolla ir profesionāla stāstniece jau kopš 1995. gada, specializējas dažādu pasaules tautu pasaku un nelielu tradicionālu tautas gudrību stāstīšanā. Daloties savos stāstos, Karīna ir apceļojusi 13 valstis un publicējusi arī septiņas pasaku grāmatas.

Karla Krausa Mīlenheimā Markgrēflerlandē (Vācija) strādā pašvaldībā un darbojas kā stāstniece. Karlai vienmēr ir paticis lasīt priekšā, bet līdz ar vecumu, acu gaismai kļūstot vājākai un burtiem arvien grūtāk saredzamiem, viņa prātoja, kā to visu turpināt. Karla uzzināja par iespēju mācīties tradicionālo stāstīšanas mākslu. Viņa iestājās Goldmundes stāstīšanas akadēmijā. Pārvarot iesācēju grūtības un pateicoties kompetentam atbalstam, viņa tagad var brīvi stāstīt un uzstāties.

Maja Bumberaka jau bērnībā stāstīja stāstus, skandēja dzejoļus un dziedāja dziesmas, bet pirms 11 gadiem, uzsākot mākslas terapijas studijas, pievērsās tradicionālajiem stāstiem un stāstīšanai, iepazīstot arī to lomu medicīnā un pedagoģijā. 2007. gadā viņa pabeidza Ungārijas Tradicionālā kultūras mantojuma nama organizētos kursus „Tradicionālā stāstniecība - Ungārijas tautas pasakas”.

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: