Ceturtdien, 1. februārī, plkst. 16 Galvenajā bibliotēkā notiks tikšanās ar ventiņu zāļu sievu, pirtnieci, stāstnieci un dažādu rituālu pārzinātāju Līgu Reiteri.

Šoreiz Līga pastāstīs par savu viesošanos pie ārzemju latviešiem Kanādā, kur tika gan sagaidīti un pavadīti Ziemas saulgrieži, gan Jaunais gads.

Brauciens uz Kanādu nav pirmais Līgas darba brauciens uz ārzemēm. Kopš 2005. gada viņa piedalās 3x3 nometnēs ASV, Lielbritānijā, Īrijā, Skotijā, daloties savās zināšanās par veselīgu uzturu, savvaļas garšaugiem un zāļu tējām, ziedu smaržu terapiju un dziedniecību pirtī. Pamāca, kā nomazgāt mazu bērnu, grūtnieci, invalīdu vai vecu cilvēku. Māca arī sapīt greznus ziedu vainagus un pat līvu ziedu kroņus. Stāsta par senām un mūsdienīgām receptēm, (pret kremīzer, brūšlak un nābs tarkšķ).

Ventspils bibliotēkai ar Līgu Reiteri izveidojusies laba sadarbība. 2017. gada nogalē, īstenojot projektu “Ventiņ’ vācel”, ņemot vērā Līgas zināšanas un ieteikumus, tika izveidota galda spēle “Ventiņ domino”, kas vienlaikus ir gan lielisks brīvā laika pavadīšanas, gan ventiņu valodas apguves līdzeklis, gan lielisks ventiņpuses suvenīrs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: