Sestdien, 13. janvārī, plkst. 16 Pārventas bibliotēkā notiks lasīšanas veicināšanas programmas “Grāmatu starts. Pūcīšu skola” 3 - 4 gadus veciem bērniem sezonas noslēguma pasākums.

Pasākumā Pārventas bibliotēkā tiks sveikti “Pūcīšu skolas” trešās sezonas absolventi. Šo titulu, no 2017. gada septembra reizi mēnesī sestdienās apmeklējot “Pūcīšu skolas” nodarbības Bērnu un Pārventas bibliotēkās nopelnījuši četrdesmit septiņi Bērnu bibliotēkas un sešpadsmit Pārventas bibliotēkas jaunie lasītāji. Viņi, piedaloties programmas pasākumos bibliotēkā, iepazinuši gan grāmatas, gan “grāmatu māju” – bibliotēku, gan darbojušies radošajās darbnīcās, mācoties attēlot grāmatu tēlus un notikumus.

Par savu neatlaidību un uzcītību mazie pūčulēni saņems “Grāmatu starta” komplektu – mugursomiņu ar programmas simbolu pūcīti, mīksto rotaļlietu un grāmatiņu.

Jāpiezīmē, ka pieci no četrdesmit septiņiem Bērnu bibliotēkas “Pūcīšu skolas” audzēkņiem to apmeklējuši otro gadu. Viņi gan nav otrgadnieki, bet tā iemīļojuši nodarbības bibliotēkā, ka vēlējušies tajās piedalīties atkal.

Lai darītu šo notikumu īpašu un neaizmirstamu, sezonas noslēguma pasākumā mazie lasītāji, viņu vecāki, brālīši un māsiņas saņems vēl vienu dāvanu - Liepājas Leļļu teātra izrādi “Puteklītes nedarbi”. Izrāde ir stāsts par Puteklīti, kas dzīvo bibliotēkā un pamazām atskārst to, ka grāmatas ir ļoti, ļoti interesantas, tāpēc saudzējamas un mīlamas.

Lasīšanas veicināšanas programmas 3-4 gadus veciem mazuļiem “Grāmatu starts” īstenošanu Bērnu un Pārventas bibliotēkas uzsāka 2015. gada septembrī.
Projekta mērķis - veicināt mazuļu interesi par lasīšanu un parādīt ceļu uz bibliotēku, iepazīstināt ar bibliotēkas pakalpojumiem un, protams, grāmatām.

“Pūcīšu skolas” absolventi, tāpat citi mazie lasītāji arī pēc projekta noslēguma varēs turpināt apmeklēt bibliotēku, piedaloties “Ģimeņu rītos”, ciemojoties pie “Burtu meitiņas” un iesaistoties lasīšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijā” pasākumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: