Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības komisija izbraukuma sēdē apmeklēja Jūras darbnīcu teritoriju, lai lemtu par tālākiem teritorijā esošo ēku – vēsturisko ostas darbnīcu un kuģošanas atbalsta dienesta – attīstības plāniem.

Plānots, ka ēkās izveidos slēgto skeitparku, bērnu pilsētiņu, lai arī lietainajā un aukstajā laikā bērniem būtu iespēja rotaļāties un, saglabājot ekspozīciju, izveidos bērnu digitālās aktivitātes.

Viena no vēsturiski nozīmīgākajām Jūras darbnīcu teritorijas ēkām ir ostas darbnīcas, celtas 20. gs. sākumā (1903. gadā tās ir fiksētas pilsētas plānā) kā Ventspils-Maskavas-Ribinskas dzelzceļa līnijas galastacijas kompleksa sastāvdaļa.

Darbnīcas savu sākotnējo funkciju pildīja līdz pat 2015.gadam, kad savu darbību tur beidza SIA Jūras darbnīcas. No 2015. gada decembra kultūrvēsturiski vērtīgā ēka ar tagadējo adresi K. Valdemāra ielā 12, Ventspilī pieder Ventspils brīvostas pārvaldei.

Lasi vēl

Komentāri (30)

  • -6
    gg65 06.09.2017, 12:03:09

    Kāds pārsteigums. Var saprast par skeitparku, bet priekškam kārtējo bērnu spēļvietu? Vai tiešām tam nav ne gala, ne malas? Viss ko komisija spēj iedomāties - kur vēl varētu bērnu laukumu uztaisīt? Kāpēc Domē neierīko? Kārtējais spļāviens sejā tiem, kuriem nav mazi bērni - Jūsu intereses nepārstāvam.

  • -14
    keda 06.09.2017, 13:23:53

    Un kā tiem, kam nav bērnu, traucēs šī iecere? Domā bez bērniem nevarēs apskatīt šo vietu?
    Iecere ar bērnu laukumiem utt pavisam saprotama - ģimenes ceļu uz turieni, kur ir ko darīt arī bērniem un paliek ne tikai uz vienu dienu.

  • -3
    gg65 06.09.2017, 14:51:05

    Tieši netraucēs. Netieši tas nozīmē to, ka Ventspilī izveido kārtējo objektu bērniem nevis tiem, kuri nav bērnu. Vai tad tikai bērnam vajag izklaides iespējas? Mums bērnu laukumi ir uz katra stūra. Cik daudz atpūtas iespēju ir skolēniem? Jauniešiem? Neviens jau nesaka neko sliktu, ka tie bērnu laukumi ir, bet nu tāda sajūta, ka attiecība bērnu laukumi pret ne-bērnu laukumi = 20:1
    Tāda sajūta, ka Ventspilī pārējie tik strādā, paēd un iet gulēt.
    Vai tad tik lielā ēkā nevarēja uztaisīt pārmaiņu pēc kaut ko interesantu pieaugušajiem un tiem, kuri nav zīdaiņi?
    Dome akli skrien uz to, ka Ventspilī arvien vairāk jauniešu pēc 12.klases skries prom no Ventspils, jo, ja tev nav bērnu, kuriem veltīt savu dzīvi, tad tev te nav ko darīt.

  • -4
    defauIt 06.09.2017, 23:47:32

    @gret
    Vai ne? līdz tuvākajam bērnu laukumam ir nepilns kilometrs - 10, 15 min ko iet, vēl tuvāk ir enkuru parks.
    Īsāk sakot, grib sadirst pēdējo zemes pleķi pilsētā ar visādiem plastmasas sūdiem..

  • -4
    Jānis Parastais 06.09.2017, 14:42:11

    Kaut kā sanācis, ka īpašas rūpes par bērniem parādījušas pēdējos pāris gados . Diez kas notiktu, ja (nedod dievs) kāds no visvarenajiem kļūtu par invalīdu?

  • -1
    domāju 08.09.2017, 13:50:35

    Vispār jau rūpes par bērniem no 2000.g., kad parādījās BP

  • -15
    keda 06.09.2017, 14:58:46

    Tiem, kas tankā vai apzināti tēlo tankistus. Ventspils bērnu pilsētiņas ir viens no objektiem, kas piesaista arī tūristus, protams, ar ģimenēm. Ziemā šis objekts īsti nefunkcionē, tāpēc vajag kaut ko vietā, jo arī Piedzīvojumu parkā atrakciju skaits sarūk.Jā, ir vēl ūdens atrakciju bišķis, bet tik un tā tas ir mazāk, nekā vasarā. Nu tad arī domā par piedāvājumu arī ne-vasarā, un te nu tas būs. Turklāt būs ne tikai atrakcijas, arī izglītojoša ekspozīcija. Forši!

  • -3
    reku 06.09.2017, 20:15:38

    Vai virpas un citus darbgaldus (kuri,starp citu ir lietošanas kārtībā) aizvedīs lūžņos?
    Uz iznīcināšanu makten nadzīgi.
    Katram metālapstrādes speciālistam,ko sagatavo kaut vai mūsu pašu arodskola (tehnikums),vispirmām kārtām vajadzētu mācīties strādāt ar šādām iekārtām un tikai pēc tam pāriet uz modernajām,ar ciparu vadību!

  • -7
    keda 07.09.2017, 09:16:39

    Tīšām tā dari? Taču teica skaidri un gaiši, ka neko no tā, kas tur ir, nekur nebāzīs un neiznīcinās, ka būs gan ekspozīcija, kuri visas šīs lietas apskatāmas, gan modernas izklaides. Pisec, kā cilvēkiem patīk klaigāt muļķības, bet vēl trakāk, ka tajos kliedzējos arī klausās...
    Es tiešām esmu šokā, kā var nolikt labu ideju, bet reizē klaigāt, ka mums nekā nav...

  • -3
    defauIt 06.09.2017, 23:39:22

    Bļ nu tas jau ir līdz absurdam. Vai tad tiešām katrā kvartālā vajag bērnu parkus??? Kad pilsētā beidzot būs kaut kas arī priekš pieaugušajiem? Piemēram, tik daudz apspriestais boulings?
    Te jau tas sāk izskatīties tik dīvaini, ka velk uz pedo jau..

  • -7
    keda 07.09.2017, 09:19:49

    Zem jumta būs tās atrakcijas, tiešām nejūtu atšķirību no citiem parkiem??? Un kāds sakars pašvaldībai ar boulingu? Jau tas, ka ir kempings un autobusu parks pašvaldības, nav īsti pareizi no konkurences viedokļa, vēl zin krogus lai taisa un boulingus? Blaa es toč šokā, kā cilvēki nespēj ieslegt pauri! :D

  • -5
    Anita 07.09.2017, 07:22:56

    Ar spēlītēm vien tautu pilsētā nenoturēsi, ja nebūs iespējas pelnīt naudu ,lai uzturētu ģimeni ar bērniem ,tad to bērniņu nebūs un loģiski arī nebūs ,kas izmanto spēļu laukumus , ja nu vienīgi tie pieaugušie ,kas paliks bērna prāta ies tur spēlēties , tas gan. Miljonāru atvases jau tajos laukumiņos nav ,jeb es kļūdos?

  • -5
    Soft 07.09.2017, 10:23:12

    Pelnīt naudu ir iespēja tad, ja pilsētā notiek kaut kāda ekonomiska rosība, piemēram, strādā celtnieki, brauc tūristi, paši pilsētnieki nedēļas nogalēs iet izklaidēties utt. To var panākt vairojot tādus atpūtas un izklaides objektus, uz kuriem tie cilvēki brauc. Ja neko neinvestē, neceļ, neorganizē, tad neviens te naudu neatstāj un nav naudas aprites un sekojoši nav darba vietas. Tas taču ir loģiski saprotams. Prasīt darba vietas un vienlaicīgi noriet jaunus projektus un investīcijas ir pilnīgi muļķīgi.

  • -2
    Nif nifs 07.09.2017, 10:31:43

    Patiesībā palasot komentus, jāsmejas. Katrs to deķīti kliegdams grib pavilkt uz savas izpratnes (hobiju, interešu, uzskatu) pusi. Vajag sienas, kuras apzīmēt, boulingu zāles, citam vajag, kur driftus taisīt, vēl kādam kaut ko mistisku, ar ko cilvēkus noturēt, atpūtas un izklaides vietas pieaugušajiem, ko tik nē :) Pievienošos, visvairāk gaidu AHHAA parkam līdzīgo, un vēl par delfināriju un Jūras parku ar delfīniem varētu pasapņot.
    Lai jau top tas, kas izlemts. Pieņemu, ka apmeklētāju netrūks.

  • -5
    Ketija 07.09.2017, 12:44:52

    Nu ja godīgi paskatoties uz Ventspils jauniešu interesēm - tad tālāk par Klondaiku neviens netiek. Viktor - kā tu esi to domājis - atpūtas vietas jauniešiem? Konkrēti? Boulings? Manā izpratnē pašvaldības neatver boulinga klubus, palabo ja es maldos. Ja uzskati ka vajag un esi izvērtējis visus par un pret šai idejai - kāpēc nerakstīt projektu un nevērt pašam vaļā boulinga centru?
    Atbalstu tikai idejas kur arī aktīvi tiek iesaistītas bērnu aktivitātes - demogrāfija tak jāveicina :)

  • -7
    Latvija pāri visām! 07.09.2017, 12:53:48

    Kāpēc apgalvot ka 'pašvaldības neatver boulinga klubus',
    ja mūsu pašvaldība nodarbojas ar visu ko - uztur kempingus un izklaides objektus,
    ko arī tik pat labi varētu pieskaitīt lietām ko pašvaldības nedarot.

    Tai pat laikā pašvaldība traucē uzņēmējdarbībai, piemēram, neļaujot atvērt kādu tirdzniecības tīklu veikalus lai lobētu citus.
    Tā nu patiešām ir lieta, ko normālas pašvaldības nedara.

  • -8
    keda 07.09.2017, 13:10:30

    Vo! Esmu par šo dzirdējis, bet neviens neko konkrētu nesaka, tad varbūt te uzzināšu - kuru veikalu tīklus neielaida?

  • 0
    domāju 08.09.2017, 13:55:00

    Kuram tirdzniecības tīklam pašvaldība aizliedza ienākt Ventspilī...

  • -3
    Pornieks 07.09.2017, 13:07:06

    13:00
    Pirmā septembra hits. Jeb anekdote.
    Jaunās skolas pāļi godam sadzīti, pamati sabetonēti, sienas jau slejas.
    Direktors lepni klāsta sanākušajiem jaunā projekta piekšrocības.
    Izrādās - atveramā siena ar laukuma virzienā pagriežamiem skaļruņiem paredzēta mazajā zālē, droši vien lietus gadījumā varēs jūtami celt ieejas biļešu cenas.
    Otrs jautājums - kādēļ elektronikas laikmetā būtu nepieciešamas trīs skaņizolētas bungu klases?

  • -5
    Aldars Šagžijevs 07.09.2017, 17:01:42

    Atbildot uz pirmo jautājumu, nezinu, kāds sakars mazās zāles atveramajai sienai un līdz ar to iespējai izmantot to kā brīvdabas estrādi, ar biļešu cenām. Vasaras koncerti mūsu pilsētas pasākumu ietvaros gandrīz vienmēr ir par brīvu un tieši tiem iepriekš minētā skatuve arī pamatā domāta.
    Pirmajā septembrī direktors Grigalis stāstīja par trīs sitaminstrumentu klasēm. Sitamintrumenti ir ne tikai bungas, bet arī marimba, fibrafons, ksilafons, timpāni un vēl šo uzskaitījumu varētu turpināt. Visām mūzikas nodarbību telpām mūsu valstī buvnormatīvs nosaka to lielumu un kādai jābūt skaņas izilācijai. Nav nekādas sakarības starp elektronikas laikmetu un akustiskajiem mūzikas instrumentiem.

  • -2
    Pornieks 07.09.2017, 18:05:15

    Paldies, Aldar, atļausiet paskaidrot.
    Biļetes būs jātirgo jo nelabvēlīgos laika apstākļos sanākušie klausītāju pūļi gribēs kaut kur patverties - un tātad, ja mazajā zālē vietas nebūs tad atliek vai nu būvēt vēl vienu lielu ar atveramu sienu vai arī uzstādīt vienlaikus divas skatuves kas arī tomēr prasīs nopietnus līdzekļu ieguldījumus.
    Neizbēgami rodas jautājums - ak vai, kur šos līdzekļus ņemt ja Eiropas struktūrfondi otrreiz būvniecību pēkšņi neatbalsta.
    Kas attieksies uz otro - lai kādi būtu būvnormatīvi vai reāli pieejamie, virtuālie fibrafoni netaisīs trobeli uz aušriņām. Un iznāks manāmi lētāk, lai biļešu paradīzē veikli atlaides dabūjam.

  • -1
    Gonda Porniece 08.09.2017, 00:03:52

    Vai tiešām!? Esmu ļoti pārsteigta par šādu lietu virzību. Kultūras vēstures kontekstā jo īpaši.. Savulaik, kad darbnīcas atvēra- ostas un pieminekļu aizsardzības speciālistiem bija cita vīzija..

    https://youtu.be/Xj5y5_PWlZg

  • 0
    Anita 08.09.2017, 07:08:07

    Diez vai mūsdienu bērniem interesē vecas padomju laika ekspozīcijas , drīzāk jau to visu saglabāt kā muzeju ar visu tur esošo un lai mūsdienu celtnieki nāk apskatīties kā būvēja mājas pirms vairāk kā 100 gadiem un neviena nav pat šo gadu laikā pārbūvēta un uz galvas nevienam nekrīt. Slēgto skeitparku lai būvē citās , ne tik senās un labi saglabātās ēkās , kuras lai tad arī pārtaisa jauniešu vajadzībām .Vēl jau ir tomēr dzīvi tie ,kuri tur tajās darbnīcās strādāja un viņiem būtu patīkami aiziet un paskatīties, vai viņu bērniem būtu interesanti paskatīties ,kā kādreiz strādāja un dzīvoja viņu senči. Nu bet mums jau tagad bērni ir prioritāte...

  • 0
    domāju 08.09.2017, 13:59:00

    Tā kā rakstīts, ka būs kāda virtuāla ekspozīcija vecajās darbnīcās, tad bijušie strādnieki varētu uzfilmēt, kā viņi strādāj... lai redz, ko ar to darbagaldu var izdarīt....

  • -5
    Kakadū 08.09.2017, 14:54:06

    Es par slēgtā tipa bērnu pilsētiņu zem jumta ļoti priecātos, jo šobrīd lietus vai ziemas laikā bērniem īsti nav kur parotaļāties. Superīga ideja!

  • 0
    defauIt 08.09.2017, 15:51:05

    Pieaugušajiem vajag bordeli. Pieaugušie arī ir cilvēki!

  • 0
    Pornieks 08.09.2017, 15:59:37

    Es jūs tos avīžniekus ne pārāk labi izprotu. Gadu desmitiem tur varēja būt bez maz suņu būda un neviens pat nedomāja izņemt preses caurlaidi lai teritorijā uzņemtu kādu cik necik plašākai publikai uzskatāmu kadru.
    Nu jau Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļai būs tūliņ jāskata jauna torņa projekts kur akmens himeru ieskautai un apsargātai būs dzīvot ieslodzījumā zeltmatu princesei Gondai...

  • 0
    Ivars Jansons 06.09.2018, 13:02:06

    Bērni jau vēl nesaprot, cik ļoti viņus mīl Domes vadība, plānojot tiem telpas vistuvāk kuģu pārkraušanas vietām, un, Pārventas uzņēmumiem, kuri apzināti izmet gaisā ap 5.000 tonnu kancerogēnu tvaiku, atgāžu, izmešu, emisiju!!!
    Vai tad apzināta muļķība nav NOZIEGUMS???

  • -4
    yolo 06.09.2018, 15:10:10

    Jā, Ivar, Tu tagad esi partijā, visi to zin. Atslābsti

  • 0
    Johny Bannis 08.09.2018, 15:02:54

    Vai tas ir pilsētas smirdīgais rajons? :) /neko ļaunu nedomāju/

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: