Pilsētas svētku ieskaņā no 1.augusta līdz 3.augustam Ventspilī notiks 3. starptautiskais vokālistu konkurss, kurā jaunie un topošie operdziedātāji sacentīsies par operdziedātājas Alīdas Vānes balvu.

Trīs dienu laikā jaunie un topošie operdziedātāji sacentīsies par 1500 eiro naudas balvu. Apbalvoti tiks arī pārējie godalgoto vietu ieguvēji.

Konkursa pirmajai kārtai, kurā tika vērtēts dalībnieku iesūtīts audio vai video ieraksts, pieteicās 31 dalībnieks no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Čehijas, Maltas, Krievijas un Itālijas. Uz konkursa otro kārtu Ventspilī, kas visas dienas garumā notiks Ventspils Kultūras centra zālē 1. augustā no plkst.11, tika izvirzīti 26 dalībnieki. Uz konkursa finālu, kas notiks teātra namā "Jūras vārti" 3.augustā no plkst.11, izvirzīs sešus līdz astoņus labākos dziedātājus.

Konkursa laureātu koncerts un apbalvošanas ceremonija notiks 3. augustā plkst.18 teātra namā "Jūras vārti". Konkursa dalībniekus vērtēs starptautiska žūrija, ko vadīs operdziedātāja Maija Kovaļevska (Latvija).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: