Šonedēļ Valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju izbūvēto pāļu daudzums jau sasniedzis 300. atzīmi, vēl atlikuši pēdējie 93 pāļi un pāļu lauka izveide būs noslēgusies.

Izbūvētā siltumsūkņu sistēma, kas ir tieši saistīta ar pāļu būvniecību, kuros iebūvētas ģeotermālās caurules, vēlāk kalpos ēkas energoresursiem siltumapgādes un aukstumapgādes vajadzībām. Tiks izmantota atjaunojamo energoresursu enerģija, ko iegūs no zemes dzīlēm ar ģeotermālā siltumsūkņa palīdzību.

Ēkas būvniecības darbi noris pakāpeniski un vairākos sektoros. Aktīvs darbs šobrīd noris arī pie ēkas pamatu konstrukcijas izveides – tiek iebetonēti siltināti pamatu stiprinošie režģžogi, uzsākta 1. stāva pamatu un sienu betonēšana.

Līdz šim objektā izbūvēti ārējie ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli. Tuvākajā laikā plānota ūdensvada ievada izbūve ēkā, izbūvēta arī pamatne gaisvada kanāliem, kā arī veikta ārējo inženierkomunikāciju izbūve.

Atgādinām, ka Ventspils projekta mērķis ir jaunas zema enerģijas patēriņa valsts Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkas ar koncertzāles funkciju būvniecība, nodrošinot ilgtspējīgu un videi draudzīgu būvdarbu veikšanu, samazinot ēkas apkurināšanas rezultātā radīto ietekmi uz vidi.

Ēkas kopējais enerģijas patēriņš apkurei uz ēkas aprēķina platību plānots zem 30 kWh/m2 gadā, CO2 emisijas novērtējums plānots zem 11 kg CO2/ m2 gadā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -3
    Smoke 07.06.2017, 12:46:14

    Kurš no siem pāļiem ir Ģirts-Valdis ???

  • -2
    keda 07.06.2017, 13:09:30

    Te jau var veselu pasākumu sarīko - pāļu ierīkošana pālī!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: