Tuvojoties Lieldienām, Ventspils bibliotēka aicina ierosmes svētkiem smelties grāmatās, kā arī pirmsskolas audzēkņus un skolēnus apmeklēt dažādus svētkiem veltītus pasākumus.

Galvenās bibliotēkas 2. stāvā ikviens interesents aicināts apskatīt tematisko grāmatu izstādi „Pavasara saulgrieži – Lieldienas”. Šajās un citās grāmatu plauktos pieejamās grāmatās iespējams smelties idejas pavasarīgiem un saulainiem galda rotājumiem un dekorācijām, kā arī ielūkoties dažādās recepšu grāmatās, lai svētku galds būtu klāts ar gardiem ēdieniem. Protams, katru gadu aktuāls ir jautājums, kā krāsot Lieldienu olas, un arī uz šo jautājumu varēsiet rast atbildes, ielūkojoties grāmatu lapaspusēs. Un atcerieties, ka Lieldienās ir jāšūpojas, lai vasarā nekostu odi! Bet kādi vēl ticējumi saistīti ar šiem ilgi gaidītajiem pavasara svētkiem – arī ar tiem jūs labprāt iepazīstinās vienmēr laipnās bibliotēkas darbinieces, piedāvājot ielūkoties ticējumu, kā arī tautasdziesmu grāmatās.

Lai ieskandinātu tuvojošos svētkus, Ventspils bibliotēkās notiek dažādi tematiskie pasākumi. Otrdien, 11. aprīlī, plkst. 10.00 Bērnu bibliotēkā notiks tematisks pasākums sākumskolas skolēniem „Lieldieniņa braukšus brauca”, bet Pārventas bibliotēkā plkst. 11.00 pirmsskolas vecuma bērni kopā ar vecākiem, vecvecākiem vai auklīti aicināti uz pasākumu „Ciemos pie Burtu meitiņas”, kurā kopā tiks lasīta Ineses Paklones grāmata „Cīņas olu Lieldienas”.

Trešdien, 12. aprīlī, plkst. 9.30 Gāliņciema bibliotēkā pirmsskolas vecuma bērni aicināti iesaistīties radošajā darbnīcā „Lieldienu zaķu parāde”, savukārt Pārventas bibliotēkā plkst. 12.30 jaunāko klašu skolēniem iespējams apmeklēt tematisku pasākumu „Bērni gaida Lieldieniņas”, bet plkst. 14.30 Bērnu bibliotēkā notiks radošā darbnīca bērniem „Mana Lieldienu oliņa no papīra”, kurā tiks veidoti dažādi svētku dekori.

Pārventas bibliotēkā ceturtdien, 13. aprīlī, plkst. 14.30 notiks radošā darbnīca bērniem „Ceļā uz Lieldienām”. Šajā radošajā darbnīcā bērni darinās Lieldienu olu turētājus no dažādiem materiāliem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    aivars 11.04.2017, 10:54:55

    Kāpēc ''Lieldienu svētkus gaidot'', bet ne '' Lieldienas gaidot''?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: