Šogad pirmo reizi arī Kurzemē iespējams piedalīties Latvijas lingvistikas olimpiādē. 17. decembrī plkst. 9.30 Ventspils Augstskolā notiks olimpiādes pirmā kārta. Olimpiādē piedalīties var jebkurš skolēns, neatkarīgi no vecuma un sekmēm.

Reģistrēties lingvistikas olimpiādei iespējams šeit: ej.uz/ling-olimp! Reģistrācija notiks līdz 14. decembrim ieskaitot.

Lingvistikas olimpiādē dalībniekiem būs jāatrisina daži uzdevumi par neparastām parādībām eksotiskās valodās un ne tikai. Svešvalodu zināšanas un pat lingvistikas zināšanas uzdevumu risināšanai nav nepieciešamas, jo visi uzdevumi ir atrisināmi tikai ar loģiskās un analītiskās domāšanas palīdzību. Papildu informācija ir pieejama vietnē www.loling.lv

Olimpiādes pirmā kārta notiks 17. decembrī. Šogad olimpiādi ir iespēja rakstīt vairākās pilsētās: Rīgā, Daugavpilī, Ventspilī un Jēkabpilī. Dalībnieki ar labiem rezultātiem pirmajā kārtā tiks ielūgti uz otro kārtu, par kuras norises datumu tiks paziņots vēlāk. Balstoties uz abu kārtu rezultātu summas tiks atlasīti 4 skolēni, kuri jūlijā pārstāvēs Latviju Starptautiskajā lingvistikas olimpiāde Īrijā.

Lingvistika ir zinātne, kas pēta, kā funkcionē cilvēku valoda.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: