Piektdien, 2. decembrī plkst. 19.00 Ventspils kultūras centrā aicinām uz kamerizrādi Tenesijs Viljamss “Sveicieni no Bertas”, kurā titullomu atveidos Ventspils teātra aktrise Vija Draviņa un tā būs viņas benefice.

Izrādes režisors ir Imants Jaunzems, kurš Ventspils teātrī kā režisors ir darbojies no 1992. gada līdz 2002. gadam. Pārējās lomās Vita Kaudze un Gundega Buķele.

„Sveiciens no Bertas” ir ievērojamā amerikāņu dramaturga Tenesija Viljamsa 1946. gadā sarakstītā viencēliena luga. Kā jau visi T. Viljamsa dramatiskie darbi, arī šī luga ir piesātināta ar patiesu dzīves atspoguļojuma dramatismu, bet šī dramatisma skaudrumam asi kontrastē aizkustinoši smeldzīga cerības, ilgu un mīlestības tēma. Lugā darbojas trīs sieviešu tēli: Berta, Goldija un Lēna, katra pārstāvot atšķirīgu dzīves pieredzi un emocionālo realitātes izpratni. Kontrastainā, dramatiskā dialogā atklājas cilvēcisko ilgu un cerību, garīgas attīrīšanās nepieciešamība pat šķietami visnožēlojamākā, degradētākā cilvēkā.

Vijas Draviņas talantu un radošo darbību amatiermākslas jaunrades procesos nevar nepamanīt un neatzīmēt. Aktrises darbs ir novērtēts arī valsts līmenī.

Ventspils teātrī Vijas darbība ir izmērāma jau 35 radošos darba gados. Ir izspēlētas un izdzīvotas lomas izrādēs L.Sēle “Tirgus jeb Zagļu diena Kuldīgā”, R.Blaumanis “Skroderdienas Silmačos”, L.de Vega “Suns uz siena kaudzes”, P.Putniņš “Pusdūša”, J.Janševskis “Kā bagātā Čāpiņa dēls precējās”, I.Bergmans “Māte un Meita”, A.Kampanile “Nabaga Pjero”, E. Olbī “Trīs garas sievietes”, L. Stumbre “Laimīgā Blūmentāle”, A.Čehovs „Kaija” u.c..

Tā kā viena no Vijas Draviņas apgūtajām profesijām ir amatierteātra režisors, tad ir bijusi iespēja arī pašai pastrādāt kā režisoram un viņas vadībā ir tapušas izrādes H. Gulbis “Alberts”, M. Fermo “Krīt klaudzot durvis”, K.Higins, Ž.K.Karjērs “Harolds un Moda”, kā arī vairāki dzejas uzvedumi. Kopš 2001. gada Vija ir arī Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas Jauniešu Teātra studijas vadītāja.

Neiesakām šo iestudējumu apmeklēt skatītājiem, kuri ir jaunāki par 16 gadiem. Izrādē smēķē.
Ieeja bez maksas.
Ieejas kartes pieejamas Ventspils kultūras centra kasē (tālr. Nr. 63624796).

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Līga Poriete 03.12.2016, 15:13:42

    Par GAUMI nestrīdas...Skumji. Bet, protams, sveicu Viju 60. jubilejā.

  • 0
    Eņģelis 03.12.2016, 21:16:03

    Līga, kas noticis?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: