Programmā dziesmas no leģendārā dziedātāja Frenka Sinatras repertuāra izpilda Daumants Kalniņš un Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā. Koncerta pirmajā daļā skanēs līdz šim maz dzirdētas dziesmas, bet otrajā daļā klausītājiem tiks atskaņoti izsenis zināmi un atpazīstami Frenka Sinatras populārākie skaņdarbi.

Daumants Kalniņš, solists: cerams, ka ventspilnieki priecāsies uzņemt viesus no Jelgavas.

Koncertā dziedāsiet Frenka Sinatras dziesmas. Vai jums šāda veida mūzika ir tuva?

– Pēdējā pusgada laikā, kad ar Jelgavas bigbendu šo programmu iestudējām, esam saauguši ar šo mūziku. Bet pirms tam, kā jau jebkuram cilvēkam, man šī leģendārā dziedātāja vārds bija zināms, tostarp viņa hiti New York vai My Way.

Vai koncertā paredzēts arī izpildīt mazāk zināmu Sinatras repertuāru?

– Jā, esmu diezgan drošs, ka daļu no dziesmām klausītāji nezina. Esam atraduši pāris Frenka kompozīcijas, kas savu slavu tā arī nesasniedza. Tās vairāk būs koncerta pirmajā daļā, otrā būs veltīta hitiem.

Kāda ir jūsu līdzšinējā sadarbība ar Jelgavas bigbenda mūziķiem?

– Mums ir bijuši vairāki projekti, bet šis ir pirmais tāds ilglaicīgāks, kad nav tikai divi vai trīs koncerti, bet jau teju 30. Ir ļoti patīkami redzēt, ka mūziķi orķestrī arī iedegas, nevis tikai solists. Mūziķi cenšas dzīvot līdzi, ar katru koncertu kļūst arvien atraktīvāki, un tas viss kopā rada īpašu enerģiju.

Šai koncertprogrammai jums radīts īpašs tērps. Pastāstiet!

– Jā, tas ir kostīmu mākslinieces Annas Heinrihsones radīts tērps pagājušā gadsimta 50. gadu stilā. Šādā tērpā savulaik staigāja ikdienā, mums tas tagad izvēršas par skatuves tērpu. Protams, tam pievienoti daži akcenti, jo tas tomēr ir skatuves tērps. Anna Heinrishsone ir iedvesmojusies no senām fotogrāfijām, kurās redzams Frenks Sinatra, un pēc tā centusies radīt. Manuprāt, tērps ir izdevies gana efektīgs. Tas piedod visam papildu garšu.

Koncerts paredzēts 28. decembrī, tas ir Ziemassvētku laiks. Ar ko jums tas asociējas?

– Jā, koncerts būs 28. decembrī, un tas nozīmē, ka spēlēsim arī Ziemassvētku dziesmas no Frenka repertuāra. Ziemassvētku laiks man, protams, asociējas ar aktīvāku koncertdzīvi. Bet vienlaikus mākslinieki to arī izbauda, jo varam iepriecināt cilvēkus, un, ja tas izdodas, arī paši esam gandarīti. Taču 24. decembrī parasti koncertu nav, un man patīk absolūtā mierā, bez liekas trokšņošanas pavadīt šo vakaru ar tuvajiem.

Jūsu ģimenē ir kādas Ziemassvētku tradīcijas?

– Šķiet, ka nekā tāda neordināra nav. Kāds kaut ko nospēlē, nodzied un labi paēd. (Smejas). Un, protams, novēl cits citam priecīgus Ziemassvētkus, apsveic ar kādu dāvanu, cenšas šajā saspringtajā laikā atcerēties par tuvajiem. Katru gadu sev apsolu, ka mazliet laicīgāk padomāšu par kādiem pārsteigumiem, bet vienmēr jau iznāk attapties, kad pēdējais brīdis ir klāt. (Smejas.)

Gaidīsim ar koncertu Ventspilī!

– Es ļoti ceru, ka Ventspils publika, lai arī Ventspilī ir savs, ļoti labs bigbends, tomēr priecāsies uzņemt arī viesus no Jelgavas. (Smejas.) Ceru, ka klausītāji būs gandarīti par šo vakaru!

Koncerts notiks 28.decembrī, plkst.19.00 Teātra namā ''Jūras Vārti''.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: