Sestdien, 3.decembrī plkst. 17.00 Ventspils kultūras centrā uz savu 60. jubilejas koncertu aicina jauktais koris „Līvzeme”.

Muzikālajā ceļojumā klausītāji sastapsies gan ar garīga satura dziesmām, gan atgriezīsies pie savām saknēm tautasdziesmu veidolā. Īpaši jubilejas koncertam tapušas vairākas jaunas mūsdienu populāro melodiju aranžijas, kuras Sergeja Somika instrumentālās grupas pavadījumā kopā ar jubilāriem varēs izdziedāt ikviens klausītājs.

Kultūras dzīve Ventspilī nav iedomājama bez amatiermākslas kolektīviem un senākais no tiem ir, 1956.gada decembrī Elvīras Salmiņas dibinātais jauktais koris „Līvzeme”, kurš savos pirmsākumos varējis lepoties pat ar 120 dalībniekiem. Kora diriģentes statusā ilgus gadus bijusi arī E. Salmiņas meita Daina Salmiņa, kura pašreiz ir kora koncertmeistare. Kopš 2001.gada kora diriģente, bet no 2004.gada kolektīva mākslinieciskā vadītāja ir Astra Plostniece. Šobrīd kora mēģinājumus aktīvi apmeklē aptuveni piecdesmit dažādu paaudžu dziedātāji, jaunākajam no tiem 13 gadu, vecākajam – 73. Koris veiksmīgi startējis dažādos konkursos un festivālos ārpus Latvijas, arī šogad no Viļnas atvests Sudraba diploms un specbalva.

Šajā jubilejas reizē jauktais koris īpaši aicina atsaukties bijušos ,,Līvzemes” dziedātājus, lai kopīgi dalītos atmiņās un piedzīvotu atkalsatikšanās prieku.

Pieteikšanās pa tālruni 29670171

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: