3. decembrī Ugāles vidusskolā notiks Ventspils novada pašvaldības Izglītības pārvaldes darbinieku rīkotā vecāku konference. Pasākumu vadīs klīniskās psiholoģijas zinātņu doktore, psihoterapeite Diāna Zande.

Novada vecāku pārstāvjiem un pedagogiem būs iespēja piedalīties divās lekcijās.

Pirmajai lekcijai dots nosaukums "Kā izprast bērna uzvedību?", Diāna Zande izskaidros to, kas ir bērna uzvedības iedzimtie faktori jeb temperaments – kā tas nosaka bērna uzvedību un emocionālo pieredzi, kāpēc temperamenta iezīmes nevar krasi mainīt, kā zināšanas par bērna temperamentu var palīdzēt audzināšanas procesā. Nodarbība palīdzēs labāk izprast, kāpēc vienā ģimenē piedzimuši un augoši bērni ir tik atšķirīgi un kādēļ visiem neder vienas un tās pašas audzināšanas metodes.

Otrā nodarbība – "Kā samazināt spriedzi darbā un mājās un gūt prieku no savstarpējām attiecībām" – būs par stresa un izdegšanas samazināšanu darbā un mājās un rūpēm par sevi. Psihoterapeite sniegs padomus, kā palīdzēt pašiem sev, lai spētu izturēt arvien pieaugošo slodzi. Tiek apsolītas arī jautras spriedzes samazināšanas tehnikas, idejas, kuras katrs varēs ieviest savā ikdienā. Diāna Zande cer, ka viņas sniegtie ieteikumi iedrošinās, izglītos un sniegs nepieciešamo atbalstu kā bērnu vecākiem, tā arī skolotājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: