Otrdien, 15. novembrī plkst. 17 Ventspils Amatu mājas 1. stāva izstāžu zālē notiks Talsu fotogrāfa Ulda Balgas personālizstādes Formatizācija 016 atklāšana.

Šajā izstādē iekļauti darbi no divām kolekcijām Formatizācija un Bīstamā fabrika.

Fotogrāfiju cikls „Formatizācija” radies 1999. gadā, kādā miglainā rītā uz prāmja Baltijas jūrā.

“Migla klusināja visas tālāko objektu aprises un krāsas, uz kuru fona spilgti izcēlās koši krāsotās kuģa detaļas, “– par kolekcijas tapšanas procesu stāsta fotogrāfs. “Uzmanīgi vērojot, faktūrās redzams kā norit mijiedarbība starp dzelzs detaļām un rūsu, kā krāsa cenšas tās pasargāt no agresīvās vides.”

Pirmo reizi kolekcija bija izstādīta 2003. gadā Latvijas fotogrāfijas muzejā, tad Latvijas fotogrāfijas dienās Eksprovansā Francijā, Pedvāles brīvdabas mākslas muzejā un citās vietās. 2006. gadā dizaina izstādē „Gada balva” kolekcija saņēma atzinības rakstu par intelektuālo izaicinājumu.

Otra izstādes daļa ir no kolekcijas “Bīstamā fabrika”, kas ir krietni jaunāka un radusies Romā 2015.gadā. Attēlos redzamas antīkas skulptūras visai neparastā vidē.

Izstādē “Formatizācija 016” fotogrāfs Uldis Balga skatītājiem piedāvā piedalīties saspēlē starp šīm divām industriālajām vidēm.

Uldis Balga dzimis 1953. gadā Alojā. Fotografēt sācis 1968. gadā Alojas Ausekļa vidusskolā. Kā fotogrāfu sevi apzinājies un pilnveidojies fotogrupā “REFLEX” Valkā no1979. līdz 1999. gadam. No 1999. gada Talsu fotokluba vadītājs. Neskaitāmu grupu un vairāku personālizstāžu dalībnieks.

Uldis Balga ir aktīvs radošās grupas “Akciju sabiedrība” dalībnieks, kuras sastāvā piedalījies Eiropas ugunsskulptūru čempionātā Stokholmā 1998.gadā, un Pasaules ugunsskulptūru čempionātos Tallinā 2010. gadā un Rīgā 2013. gadā, kā arī vairāk nekā simts ugunsskulptūru veidošanā Latvijā un ārzemēs.

Izstāde Amatu mājā skatāma līdz 2016.gada 13.decembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: