Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā svētdien no plkst. 11 līdz 16 notiks Pagastu diena, kurā ik gadu pulcējas Ventspils novada pagasti, lai lepotos ar katram raksturīgo, kā arī sacenstos savā starpā.

Šī būs jau 14. reize, kad Ventspils novada sieviešu biedrība Spārni Piejūras brīvdabas muzejā rīkos Pagastu dienu. Šajā dienā Ventspilī ieradīsies visu novada pagastu pārstāvji, lai dižotos ar saviem amatniecības un kulinārijas izstrādājumiem un iepriecinātu skatītājus ar dejām – uzstāsies deju kolektīvi no Ances un Vārves pagasta, savukārt koncertā muzicēs arī grupa Tēva nams un Stadtkapelle Tirschenreuth no Vācijas.

Pasākuma laikā tiks sveikti arī H. Dorbes organizētā un Valsts Kultūrkapitāla fonda un Ventspils domes atbalstītā tāmnieku dialekta literārā konkursa laureāti. Konkurss literāro darbu radīšanai tāmnieku dialektā Pe mums ventiņes II aktualizē un popularizē Ziemeļkurzemes – Ventspils novada – kultūrtelpas unikalitāti gan Kurzemes, gan Latvijas mērogā.

Pagastu dienā notiks arī pagasta saimnieku un saimnieču simboliskā saimes galda klāšana un pagastu pārvaldnieku Šovs, uzstāsies Vārves bērnu deju kolektīvs, ar tautas tērpa elementiem mūsdienu apģērbā iepazīstinās studijas Latva un Spārni, darbosies stikla pūtēji, ādas apstrādes un seno rotu meistari, koka karošu grebēji, kā arī burkānu raušu cepēji. Būs iekārtota Amatnieku un Smeķu iela, notiks zirgu izjādes, loka šaušana, mazpulku izaudzētās ražas prezentācija, kā arī lepnie Ventspils novada uzņēmēji Pagastu dienā tirgos savu produkciju.

Ieeja – pieaugušajiem 1,40 EUR vai 1,00 EUR+ 40 venti; skolēniem, studentiem un pensionāriem 0,60 EUR vai 0,30 EUR + 30 venti; ģimenes biļete 2,80 EUR vai 1,90 EUR + 90 venti.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    cibric 04.09.2016, 14:14:39

    Šis ir ļoti, ļoti superīgs pasākums! :)

  • 0
    Brīvā Latvija 04.09.2016, 17:03:50

    Šodien muzejam varēja būt ap 6000 apmeklētāju. Tik daudz cilvēku tur vēl nebija redzēts, mašīnas bija saliktas pat pie augstskolas. Pasākums bija lielisks, baraviku zupa arī.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: