Lai nodrošinātu bēgļa statusu ieguvušajiem iespēju norēķināties par mājokli, ir plānots veikt izmaiņas bēgļa pabalsta izmaksas kārtībā, šodien pavēstīja Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Viņš skaidroja, ka 12 mēnešu pabalsts tiks pārnests no pēdējiem mēnešiem uz pirmajiem, lai bēgļa statusu ieguvušie varētu segt pirmās iemaksas par dzīvesvietas īrēšanu.

Valdības sēdes slēgtajā daļā arī panākta vienošanās, ka netiks veiktas izmaiņas Valodas likumā, taču Izglītības un zinātnes ministrijai vairāk būs jāseko līdzi tam, lai notiktu intensīvāka un veiksmīgāka valsts valodas apmācība. Savukārt mentoriem aktīvāk būs jāiesaistās, lai bēgļi labāk integrētos darba tirgū.

Premjers arī atgādināja, ka saistībā ar pabalstiem patlaban ir sagatavoti grozījumi, kas paredz, ka pabalsts tiek sasaistīts ar personas atrašanos Latvijā.

Patlaban Latvijā pieaugušie bēgļi saņem 139 eiro mēnesī, bet nepilngadīgie un katrs nākamais cilvēks ģimenē - 97 eiro. Augustā pabalsts tika izmaksāts 41 cilvēkam, kopumā tam iztērējot nepilnus 5000 eiro.

Jau ziņots, ka Latvija atbilstoši Eiropas Savienības (ES) pārvietošanas programmai no Eiropas dienvidvalstīm un Turcijas jau uzņēmusi 69 patvēruma meklētājus. Daļa no patvēruma meklētājiem jau pārtapuši patvēruma saņēmējos. Pirmās ģimenes ieradās februāra sākumā. Kopumā pagaidām no pārvietotajām personām bēgļa statusu ir ieguvušas piecas personas, savukārt alternatīvo - 18 personas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    norge 06.09.2016, 19:47:35

    jo vairak lasu ko izdoma musu valdiba un 100 gudrakie un neskaitamie ministrijas ieredni jo vairak saprotu ka viniem smadzenes strada tikai viena virziena , nevis par tautas labklajibu

  • 0
    Artūrs 06.09.2016, 22:46:08

    Piekritu.
    Viss ko valdiba dara ir tuksa.............
    Mes bez valdibas dzivotu tatat ka dzizivojam tagad.
    Tad nah... mums vinjus tur vajag. Uzvalkos skaigaaa un tuksi dirss. Buutu domajusi par ekonomiju. Par iedzivotaju nodarbinatibu. Darba algam . Normalambalgam nevis suda algambko patlaban maksa. Kas jadara lai valdiba saktu domat tautas labaa?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: