Rakstnieka Herberta Dorbes darbi jaunākajai lasītāju paaudzei joprojām ir iemīļoti un latviešu mūsdienu bērnu autori arī ir bieži viesi Herberta Dorbes muzejā. Šogad Pilsētas svētkos muzejs piedāvā divas tikšanās pašiem mazākajiem lasītājiem un tiem, kuri interesējas, seko līdzi latviešu bērnu literatūrai, un lasa pasakas bērniem un mazbērniem.

4.augustā pulksten 17.00 nu jau par tradīciju kļuvušajā pasākumā Pilsētas svētku laikā Rakstnieka ēdienkarte viesosies bērnu grāmatu autore Ieva Samauska. Mazie lasītāji pazīst Ievas Samauskas grāmatas: Vislabākā dāvana (2016), Kad aizmūk B un iemīlas V (2016), Govs uz bagāžnieka (2016), Čarlīnes deguns (2016), Muša, kura gribēja būt lidmašīna (2016), Skaļā klase (2015), u.c. Ieva Samauska ir Bērnu literatūras balvas Pastariņa prēmija, ko piešķir reizi divos gados, laureāte 2015. gadā. Viņas darbi nominēti J. Baltvilka balvai literatūrā - Eņģelītis (2009), Oliņš Boliņš sēž uz soliņa, Ķiķināšanas gadalaiks, Govs uz bagāžnieka (2015). Saruna ar Ievu Samausku būs par to, kā top viņas darbi. Taču.... tikšanās notiek svētku zīmē un pasākuma nosaukums intriģējošs - Rakstnieka ēdienkarte, muzeja apmeklētājus rakstniece cienās ar vasaras ogām no Herberta Dorbes dārza un Saldus pusē gatavoto Druvas saldējumu. Ieva Samauska dzimusi un tagad ar ģimeni dzīvo Saldū. Atgādinām, ka pērn dzejniece Anna Auziņa šadā pat tikšanās reizē klausītājus cienāja ar auksto zupu.

5.augustā plkst.10:00 ciklā „Manas bērnības grāmatiņa” viesosies un par sev tuvo bērnu dienas grāmatu stāstīs Ventspils pirmsskolas izglītības iestādes „Eglīte”vadītāja Ināra Nagle. Ināra ir liela lasītāja. Par iemīļotu bērnības dienu grāmatu kļuvis Annas Graubiņas sastādītais un Kārļa Sūniņa ilustrētais latviešu tautasdziesmu krājums „Sudraba smildziņa” (1972). Tieši grāmatas ilustrācijas bērnībā uzrunājušas Ināru. Skatoties tās, viņa attēlos it kā samanījusi sevi laukos pie vecmāmiņas. 21.augustā Inārai Naglei būs darba jubileja – 15 gadi aizvadīti pirmsskolas izglītības iestādes”Eglīte” vadītājas amatā, bet oktobrī „Eglītes” svinēs savu 30. dzimšanas dienu. Vadītājas Ināras Nagles rosināts „Eglītes” kolektīvs – skolotāji un audzēkņi – daudzus gadus pavasaros rīkojuši novadnieces Gaidas Pūpolvalkas pasaku iestudējumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: