Šobrīd ne tikai daba ir iegājusi karstā fāzē, bet arī Ventspils vīru kora dziedātāji un diriģente Lorija Cinkusa ik pa brīdim var notraust sviedru lāses, jo šī sezona kolektīvam ir izveidojusies ļoti aktīva un darbīga.

Maija sākumā izskanēja pēdējās pavasara koru skates Latvijā. Tā kā šajā, gandrīz jau izskanējušajā, sezonā kori jau apguva dziesmas no topošo Latvijas Simtgades Dziesmu svētku koprepertuāra, tad arī skates prasības bija vienotas visā Latvijā. Ventspils koriem kopumā, kā ierasts, šajā skatē klājās ļoti labi. Iegūta viena Augstākā pakāpe, piecas Pirmās un trīs Otrās pakāpes diplomi.

Bet īpaši šajā kontekstā izceļams Ventspils vīru koris, kurš pirmo reizi savas pastāvēšanas vēsturē ierindojās Latvijas labāko vīru koru desmitniekā, ar 43.22 punktiem ieņemot stabilu 8. pozīciju, priekšā sev palaižot tikai tradicionāli lielākos un spēcīgākos Rīgas vīru korus, kā arī Daugavpils mūzikas vidusskolas vīru kori. Ventspils skates žūrijas locekle Aira Birziņa pauda, ka “…ar šādu aizrautību neviens vīru koris Latvijā vairs nedzied!”

Tikpat aizrautīgi maija beigās Ventspils vīru kora dziedātāji skandēja savas balsis Kurzemes vīru koru Dižkoncertā Skrundā. Šie svētki notiek jau trešo reizi un to iniciators un mākslinieciskais vadītājs ir maestro Edgars Račevskis, ar kuru Ventspils vīriem ir izveidojusies cieša sadarbība jau vairāku gadu garumā.

4. jūnijā Ventspils vīru koris ceļu mēros uz Cēsīm, lai piedalītos Latvijas sieviešu un vīru koru salidojumā, kurš ir kļuvis par tradīciju un notiek reizi piecos gados. Šogad Cēsīs tiksies 79 Latvijas sieviešu un 24 vīru kori, kopskaitā ap 2600 dziedātāji, kuru vidū neiztrūkstoši būs arī Ventspils vīri.

Bet 23. jūlijā Ventspils vīru koris piedalīsies tradīciju bagātajās Jāzepa Vītola Mūzikas dienās Gaujienā un būs kopā ar Lielā koncerta kopkora dziedātājiem, kuri Vītolsvētkos piedalās gadu no gada un atzīst, ka tieši Gaujienā vislabāk var gūt īsto dziesmu svētku sajūtu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: