Trešdien, 13. aprīlī, plkst. 19.00 Ventspils Kultūras centrā viesosies klavieru kvartets “Quadra”, piedāvājot mūzikas cienītājiem programmu “Demokrātiska laikmetīgā mūzika”.

Koncertprogrammā līdz ar Volfganga Amadeja Mocarta klavieru kvartetu iekļauti 20. un 21. gadsimta kamermūzikas šedevri, kas ar savu neapšaubāmi augstvērtīgo māksliniecisko kvalitāti spēj uzrunāt gan klausītājus, kam nav iepriekšējas laikmetīgās mūzikas klausīšanās pieredzes, gan neliek vilties arī izsmalcinātiem avangarda “gardēžiem”. Goda vietā likta latviešu mūzika, lielāko programmas daļu atvēlot Pētera Vaska klavieru kvartetam, kas ierindojams pie izcilākajiem šī žanra paraugiem ne tikai Latvijas, bet arī visas pasaules mūzikas kontekstā.

Programmā:

Volfgangs Amadejs Mocarts - Klavieru kvartets g-moll K 478

Tālivaldis Ķeniņš - Stīgu trio vijolei altam un čellam

PēterisVasks - Klavieru kvartets.

Klavieru kvartets “Quadra” - Arvīds Zvagulis (vijole), Pēteris Trasuns (alts), Kārlis Klotiņš (čells), Rihards Plešanovs (klavieres) dibināts 2011. gada rudenī. Ansambļa repertuārs lielākoties sastāv no visu laikmetu latviešu mūzikas un īpaši tam rakstītiem jaundarbiem. Kvartets ar lieliem panākumiem koncertējis Latvijas pilsētās, ik gadu ir īpaši gaidīts un iemīļots viesis Latviešu mūzikas svētkos Madonā. Kvarteta stīdzinieki labprāt uzstājas arī kā stīgu trio. Arī šādā sastāvā īstenoti vairāki pirmatskaņojumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: