Nākamā patvēruma meklētāju grupas pārvietošana no Eiropas dienvidvalstīm uz Latviju gaidāma šomēnes, pastāstīja Iekšlietu ministrijā (IeM).

Iepriekš amatpersonas minēja, ka šī grupa varētu tikt pārvietota martā, taču ministrijā skaidroja, ka Latvijas speciālisti Grieķijā un Itālijā turpinot veikt personu atlasi, līdz ar to ārvalstnieki uz Latviju atbraukts aprīlī.

Konkrētu šajā kārtā pārvietojamo skaitu ministrijā nenosauca. Latvija apņēmusies divu gadu laikā uz Latviju pārvietot 531 patvēruma meklētāju. Lielākā daļa būtu no Eiropas Savienības (ES) valstīm - Grieķijas un Itālijas, taču 50 cilvēkus nepieciešams pārvietot no trešajām valstīm, un, kā martā Saeimas Nodarbinātības apakškomisijā norādīja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, šajā gadījumā tā varētu būt Turcija. Ņemot vērā iepriekšminēto, tuvākajos mēnešos IeM varētu sākt patvēruma meklētāju uzņemšanu no šīs valsts, kas saskārusies ar milzīgu bēgļu plūsmu.

Latvija kopumā apņēmusies patvēruma meklētājus pārvietot divu gadu laikā. Kā skaidroja IeM valsts sekretāre, no šī termiņa ir pagājuši pieci mēneši, līdz ar to katru mēnesi uz Latviju varētu nogādāt aptuveni 30 cilvēkus, taču šāds skaits ir tikai provizorisks, un atkarībā no dažādiem apstākļiem mēnesī pārvietojamo skaits un termiņš var mainīties.

Abas februārī Latvijā no Grieķijas nogādātās ģimenes gaidot lēmumu par patvēruma meklētāja statusa piešķiršanu, sākušas aktīvi un ar labiem rezultātiem apgūt latviešu valodu un paziņojušas, ka vēlas palikt Latvijā un integrēties, iepriekš informēja Pētersone-Godmane.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: