Sestdien, 9. aprīlī, noslēdzās vienas nedēļas ilgais projekts “Basketvīruss”, kuru organizēja Basketbola klubs “Ventspils” sadarbībā ar Ventspils vispārizglītojošām skolām. Šajā sezonā dubultuzvaru svinēja Ventspils 4. vidusskola, kura uzvarēja gan basketbola turnīrā, gan arī karsējkomandu konkursā.

Turnīra "Basketvīruss" mērķis ir jauniešu vidū popularizēt basketbolu, palīdzēt veidot patriotiskas jūtas pret savu skolu, skolas biedriem, kā arī veidot pozitīvu sacensību starp BK “Ventspils” spēlētājiem. Pasākums norisinājās jau 3. gadu pēc kārtas.

Ventspils 4. vidusskolas basketbola komanda izcīnīja savu 2. čempiona titulu. Tas reiz jau izdevās pašā pirmajā “Basketvīruss” turnīrā Akseļa Vairoga un Ronalda Zaķa vadībā. Šoreiz līdz čempiona titulam 4. vidusskolas komandai palīdzēja aizkļūt Žanis Peiners un Andrejs Šeļakovs. Ceļš čempioniem līdz fināliem izdevās samērā mierīgs, viegli pārspējot savus pretiniekus priekšsacīkstēs – Ventspils 5. un 6. vidusskolas, bet finālā nācās pacīnīties ar Artjoma Butjankova un Damjēra Pitta trenēto Ventspils 2. pamatskolu, kuri priekšsacīkstēs bija pārspējuši 1.ģimnāziju un 2.pamatskolu. Fināls izdevās ļoti spraigs, jo komandas cīnījās punkts punktā, un 4. vidusskolai izdevās uzvarēt tikai ar 3 punktu pārsvaru (28:25).

1.vieta Ventspils 4 .vidusskola (treneri Žanis Peiners un Andrejs Šeļakovs)
2.vieta Ventspils 1.pamatskola (treneri Artjoms Butjankovs un Damjērs Pitts)
3. vieta Ventspils 2.pamtskola (treneri Artis Ate un Dereks Niks)
4. vieta Ventspils 6. vidusskola (treneri Andrejs Gražulis un Villijs Dīns)
5. vieta Ventspils 1.ģimnāzija (treneri Kristaps Janičenoks un Alans Vigins)
6. vieta Ventspils 5. vidusskola (treneri Māris Gulbis un Rihards Lomažs)

Arī karsējkomandu konkursā uzvaru svinēja Ventspils 4. vidusskola un viņu treneres Monika Martinso un Loreta Brauna. Karsējkomandām vienas nedēļas laikā bija jāapgūst divi uzdevumi – jāizdomā un jādemonstrē karsējkomandu sauklis, kā arī jāapgūst 1 minūtes gara deja.

1.vieta Ventspils 4. vidusskola (Monika Martinso un Loreta Brauna)
2.vieta Ventspils 2.pamatskola ( Diāna Krista Puriņa un Sabīne Jablonska)
3.vieta Ventspils 1.ģimnāzija (Anna Jefimovska un Anita Tīfentāle)
4.vieta Ventspils 1.pamatskola (Marta Bindere, Nikola Nelma, Arina Lurina)
5.vieta Ventspils 5.vidusskola (Santa Bērziņa un Monta Vēze)
6.vieta Ventspils 6.vidusskola (Anna Kalniņa un Anastasija Gorbatenko)

Šogad pirmo reizi norisinājās arī “Metienu konkurss”, kurā bija jāveic precīzi metieni no 4 dažādām vietām. Par pirmo “Metiena konkursa” uzvarētāju kļuva Ventspils 1. ģimnāzijas skolnieks Kristofers Šepte.

Katrs no turnīra dalībniekiem saņēma piemiņas balvas no Basketbola kluba "Ventspils", kā arī garšīgu kliņģeri, savukārt 1.-3. vieta tika pie medaļām un kausiem, kurus pasniedza BK "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks. Pirmās vietas ieguvēji saņēma īpašos čempionu kreklus, kā arī balvu - doties uz kādu no BK "Ventspils" izbraukuma spēlēm.

Basketbola kluba “Ventspils” spēlētāji pateicas visiem “Basketvīrusa” dalībniekiem par draudzību, enerģiju un cīņas sparu, ko visas nedēļas laikā demonstrēja ikviens. Paldies arī skolu skolotājiem, kuri veltīja savu brīvo laiku, lai atbalstītu savējos skolēnus.

Apskati FOTO!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: