Visdāsnāk mīlestībā ar bērniem dalās vecvecāki. Cenšoties radīt vairāk iespēju viņu sirsnīgai kopābūšanai, no 25. janvāra līdz 5. februārim pirmsskolas izglītības iestādē „Varavīksne” notika kopīgas vakarēšanas.

Grupiņa „Bitītes” bērni kopā ar ciemiņiem lēja sveces. Pēc labi padarīta darba sekoja atpūta, tāpēc bērni kopā ar ciemiņiem devās uz Pārventas bibliotēku, kur bija iespējas uzzināt par gaismas devējiem senatnē.

 

Savukārt mazie „Ežuki”, sagaidījuši ciemiņus, noskatījās teātrīti, parotaļājās un kopā čakli ķērās pie darba: kartona rullīši pārvērtās svecēs. Pēc labi padarīta darba sekoja tējas dzeršana.

 

Mazie „Pelēni” vakarēšanu iesāka ar to, ka pastāstīja visu, ko zina par svecēm un Sveču dienu. Tad ciemiņiem bija iespēja noskatīties bērnu teātrīti “Knīpucis nelaimē.” Darbojoties kopā ar vecvecākiem, tika lietas sveces. Cienājoties ar tēju un bērnu ceptajiem cepumiem, raiti veicās sarunas.

 

„Taurenīši” vispirms sasveicinājās un iepazinās kopējās rotaļās. Tālāk visi ķērās pie darba: vecvecāki rotāja sveces dekupāžas tehnikā, bērni - darināja sveces no kartona rullīšiem. Kopējie darbiņi sildīja viņu sirsniņas.

 

Bet „Rūķīši” stāstīja ciemiņiem par paveiktajiem darbiņiem un mīļākajām rotaļlietām. Pirms sveču liešanas meklēja visu, kas palīdzēs tām būt smaržīgām. Kopā ar ciemiņiem darbi labi veicās un visiem bija prieks par paveikto. Pēc labi padarīta darba - cienasts.

 

„Mārītes” savus vecvecākus iepriecināja, parādot teātrīti par pasaku "Namiņš". Rotaļā katrs bērns varēja paslēpties visdrošākā vietā - vecvecāku klēpī. Visiem kopā dekupāžas tehnikā tika rotātas sveces. Lai svecītēm būtu kur dzīvot, tām tapa mājiņas - lukturīši. Pēc sēdēšanas un darbošanās kājas bērni ar vecvecākiem kopā gāja rotaļā. Pasākums noslēdzās ar tējas dzeršanu un cienastu (vecmāmiņas nobaudīja bērnu ceptos cepumus).

 

„Kaķēni” kopā ar ciemiņiem uzzināja, kas tā tāda – Sveču diena un kas tajā jādara. Tad, kopā darbojoties, pagatavoja sveces un svečturus. Tālākās sarunas notika pie tējas krūzes.

 

„Zaķēni” savus vecvecākus sagaidīja, parādot teātrīti par lapsas un zaķa namiņu. Rotaļā bērni slēpās drošākajā vietā – vecvecāku klēpī. Tālāk darbošanās pārcēlās uz grupas telpām, kur ciemiņus iepazīstināja ar grupas dzīvi, paveiktajiem darbiem, kā arī kopā tika izlietas sveces. Sarunas vislabāk veicās pie tējas krūzes.

 

Apskati FOTO!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: