9. februārī Ventspils 2. pamatskolas Inovatīvās skolas komanda sadarbībā ar Ventspils Digitālā centra speciālistiem organizēja radošās darbnīcas Ventspils vispārizglītojošo skolu 4. klašu skolēniem „Drošs internets”.

Uz pasākumu ieradās skolēnu komandas no 1. pamatskolas, Centra sākumskolas, 3. vidusskolas, 4. vidusskolas, 5. vidusskolas, 6. vidusskolas un 2. pamatskolas.

 

Pasākums tika rīkots ar mērķi veicināt skolēnu izpratni par drošību virtuālajā vidē.

Ar muzikālu priekšnesumu skolu komandas sveica Ventspils 2 .pamatskolas 4. klašu vokālais ansamblis.

 

Ventspils 2 .pamatskolas informātika skolotāja Ilze Grinfogele novēlēja visiem radošās darbnīcas dalībniekiem būt atbildīgiem un disciplinētiem virtuālajā vidē. Skolēniem bija jāparāda sava izpratne par droša profila izveidi sociālajos tīklos, jāatrod informācija, kuru nedrīkst publiski atklāt, jāpapildina profils ar tādu informāciju, kuru droši var publicēt virtuālajā vidē.

 

Nākošajā uzdevumā bija jāveic tests par drošību un rīcību virtuālajā telpā. Kā liecināja skolēnu atbildes, tad Ventspils skolu skolēni ir zinoši interneta lietotāji. Pēc tam skolēniem, izmantojot planšetes, bija jāsavieno internetā pieņemtie saīsinājumi ar to skaidrojumiem. Visbeidzot skolēni analizēja dažādas situācijas. Šajā uzdevumā tika parādītas ne tikai skolēnu spējas analizēt situāciju un ieteikt risinājumu, bet arī uzstāšanās prasmes.

 

Pasākumā netika noteikti uzvarētāji vai zaudētāji, bet noslēgumā Digitālā centra speciālisti skaidroja radušās kļūdas, ieteica pareizākos risinājumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: