Piektdien, 12. februārī, plkst. 16.00 Ventspils Jaunrades namā ikgadējā vokālās mūzikas konkursā “Balsis 2016” piedalīsies trīs Ventspils kolektīvi.

Divi no tiem pagājušajā gadā šādā konkursā Latvijā izcīnīja laureāta nosaukumus un piedalījās XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos: Ventspils Kultūras centra vokālais ansamblis Mazā prinča planētas (skolotājas Anitra Niedre un Rudīte Tālberga) un Ventspils Jaunrades nama vokālais ansamblis “Balsis”(skolotāja Rita Vēverbrante). Pirmo reizi konkursā piedalīsies Ventspils Centra sākumskolas zēnu ansamblis, kas šādā sastāvā kopā muzicē tikai otro mēnesi (skolotāja Rita Vēverbrante).

 

Piedaloties konkursā, katram kolektīvam jāsagatavo trīs dziesmas: kultūrvēsturiskā novada latviešu tautas dziesma a cappella unison, latviešu komponista oriģināldziesma vai latviešu tautas dziesmas apdare un brīvas izvēles dziesma. Konkursu vērtēs žūrija, kas, piešķirot I, II vai III pakāpes laureātu nosaukumus, izvirzīs labākos uz Kurzemes reģiona konkursu Liepājā 4. martā.

 

Vokālās mūzikas konkursu „Balsis 2016” organizē Valsts izglītības satura centrs (VISC) sadarbībā ar pašvaldībām un izglītības iestādēm. Konkursa mērķis ir stiprināt bērnu un jauniešu nacionālo identitāti un popularizēt Dziesmu un deju svētku tradīciju, padziļinot viņu zināšanas par latviešu tautas dziesmu un oriģināldziesmām, sekmējot jauna un mākslinieciski augstvērtīga vokālo ansambļu repertuāra apguvi, kā arī kopt un attīstīt audzēkņu individuālās muzicēšanas prasmes un mazo mūzikas kolektīvu muzicēšanas tradīcijas, nodrošinot iespējas uzstāties un pilnveidot skatuvisko pieredzi, dalībnieku radošās spējas, emocionālo un intelektuālo attīstību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: