Pirmsskolas izglītības iestādes 10. februārī „Varavīksne” „Bitīšu” grupā viesojās 6. vidusskolas 6. klases skolēni Aļina, Marija, Ņikita un Aleksandrs. Ciemos viņi ieradās projektu nedēļas ietvaros, lai dalītos pieredzē par veselīgu uzturu.

Skolēni iestudētajā skečā akcentēja veselīga uztura un fizisko aktivitāšu nozīmi. Vērojot skeču, pirmais mazo “Bitīšu” mulsuma brīdis tika pārvarēts. Sekoja ļoti jaukas kopējas rotaļas, kuru laikā tika paplašinātas un nostiprinātas bērnu zināšanas par veselīgu uzturu. Piemēram, tradicionālā rotaļa “Ēdams - neēdams” bija pārtapusi rotaļā “Veselīgs – neveselīgs”. Interesanta bija arī sacensība, kurā komandām bija jānosauc zupām nepieciešamos produktus. Vislabāk bērniem patika vingrošana, kur viens rādīja, kas jādara, bet pārējie – atkārtoja. Skolēni ļoti pārdomāti bija sasaistījuši gan garīgās, gan fiziskas aktivitātes.

 

Šī tikšanās mazajām “Bitītēm” bija ļoti nozīmīga, jo kopīgā darbošanās akcentēja ikdienā gūtās zināšanas un pieredzi. Tāpat bērniem bija svarīgi uzzināt, ka pieaugušo mācīto akceptē arī skolēni (kuri, neapšaubāmi, ir viņu autoritātes).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: