XIX stāstnieku konkursā „Teci, teci, valodiņa”, kas norisinājās Rīgas latviešu biedrībā, 2. pakāpes diplomu un nosaukumu „Lielā stāstniece” ieguvusi Ventspils 4. vidusskolas 6. klases audzēkne Lelde Samoviča, savukārt 1. pakāpes diplomu un nosaukumu „Dižā stāstniece” ieguvusi Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas 9. klases audzēkne Paula Kukle.

Pavisam stāstnieku konkursā šogad piedalījās 97 jaunie stāstnieki no visas Latvijas, lai stāstnieku konkursa finālā dalītos ar saviem stāstiem un līdzdarbotos mutvārdu stāstīšanas tradīciju atjaunošanā un tālāk attīstīšanā. Konkursā piedalās bērni un jaunieši līdz 21 gada vecumam, kuri interesējas par tautas mutvārdu daiļradi, un paši vēlas būt aktīvi stāstītāji dažādās ikdienas un svētku situācijās.

 

Šogad finālistus vērtēja Aldis Pūtelis, Guntis Pakalns, Inguna Radziņa, Anete Karlsone, Iveta Irbe, Inita Šalkovska, Andrejs Svilāns, Iveta Medene, Vidvuds Medenis, Māra Mellēna un iepriekšējo gadu Stāstnieku ķēniņi – Dāvis Suharevskis, Imants Spīčs, Līva Kukle (bijusī Ventspils 1. ģimnāzijas audzēkne) un Lede Cinovska.

 

Stāstnieku konkursa „Teci, teci valodiņa” rezultāti pieejami šeit!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: