Ventspilnieku pārstāve darbojas arī tieslietu jomā. Aigara Štokenbega biroju vadīs Karīna Korna, kas iecelta arī par tieslietu ministra parlamentāro sekretāri.

Karīna Korna sevi uzskata par ventspilnieci, jo šeit dzimusi un beigusi vidusskolu. Jurista diplomu un profesionāli pieredzi ieguvusi Rīgā, tomēr no Vienotības saraksta kā partijas Sabiedrība Citai politikai kandidāte vēlēšanām balotējusies tieši Kurzemē. Diemžēl pietiekošu balsu skaitu iekļūšanai Saeimā Korna savā dzimtajā novadā neieguva, bet nopelnot savas pārstāvētās partijas priekšsēdētāja, Aigara Štokenberga uzticību, juristei uzticēta tieslietu ministra biroja vadība.

Karīna Korna dzimusi 1975.gadā. Šobrīd turpina studijas Latvijas Universitātē juridiskās zinātnes doktorantūrā. Pirms aktīvas iesaistīšanās politikā bijusi AS Latvijas Gāze nekustamo īpašumu daļas vadītāja. Strādājusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā par Ārējo sakaru nodaļas vadītāju, Satversmes tiesā par tiesneša palīgu, bijusi Saeimas Juridiskā biroja konsultante, referente Tieslietu ministrijā un Iekšlietu ministrijā, līdzdarbojusies pieteikumu izstrādē par pensiju un vecāku pabalstu samazināšanas atbilstību Satversmei. Viņa uzskata, ka līdz šim iegūtā izglītība un profesionālā pieredze ir pietiekoša, lai uzņemtos parlamentārā sekretāra un biroja vadītāja pienākumus.

Korna uzsver, ka strādājusi gan privātajā, gan valsts sektorā, tādēļ pārzina likumdošanas procesu no visām pusēm. Viņas pienākumos šobrīd ir nodrošināt ministra saikni ar parlamentu, citu nozaru ministrijām, kā arī piedalīties ministra dienas darba kārtības veidošanā.

Priekšvēlēšanu laikā Korna publiski paudusi savu nostāju par ierēdniecības un valsts pārvaldes reorganizācijas nepieciešamību, norādot, ka ierēdņi kļuvuši tika daudz, ka uzņēmēji tos vairs nespēj uzturēt. Tomēr šobrīd, strādājot pie viņas pārstāvētās ministrijas 2011.gada budžeta, lielas iespējas, kur ietaupīt uz darbinieku samazināšanas rēķina, Korna nesaskata. Tādēļ, šobrīd aktīvi strādājot pie konsolidācijas plāna, tiek apsvērta arī iespēja ne tikai griezt, bet palielināt ieņēmumus Viens no variantiem esot pārskatīt Latvijas Valsts zemesgrāmatas valsts nodevas. Taču šobrīd vēl notiek intensīvs darbs un diskusija. Valdības sēde, kurā tiks lemts par konkrētiem priekšlikumiem plānota 19.novembrī.

Ventas Balss jau rakstīja, ka ventspilnieki 10. Saeimas laikā, aktīvi iesaistījušies valsts politikas veidošanā. Dana Reizniece ir Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāre, Jānis Vucāns ievēlēts Saeimas finanšu un budžeta komisijas priekšsēdētāja biedra amatā, bet Gundars Daudze vada nacionālās drošības komisiju un ir Saeimas priekšsēdētāja biedrs.

Attēlā: Karīna Korna

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: